Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 5

15 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση05:59

Τι φοβάται ο Μητσοτάκης και ζητά εκλογές

Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες θα βάλει ξανά επιτακτικά στο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρουσίασε το διαφορετικό μίγμα πολιτικής και τη Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει η ΝΔ.

Δημοσίευση 05:59’

Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες θα βάλει ξανά επιτακτικά στο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρουσίασε το διαφορετικό μίγμα πολιτικής και τη Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει η ΝΔ.

Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες θα βάλει ξανά επιτακτικά στο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρουσίασε το διαφορετικό μίγμα πολιτικής και τη Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει η ΝΔ στα διεθνή ακροατήρια των μεγάλων αμερικανικών Πανεπιστημίων, ενώ συναντήθηκε και με ομάδες επενδυτών στη Νέα Υόρκη. Την εβδομάδα που έρχεται ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για άμεση ανάγκη για πολιτική αλλαγή, για έναν ακόμη λόγο.

Ο λόγος αυτός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, δεν έχει να κάνει μόνο με την αλλαγή πορείας στην οικονομία, αλλά συνολικότερα με τη θέση και την τύχη της χώρας. Πιο συγκεκριμένα στη ΝΔ φοβούνται ότι ο κίνδυνος να βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης και με άλλο νόμισμα δεν έχει πάψει να υπάρχει και δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν θα βάλουν ξανά στο τραπέζι ένα τέτοιο σενάριο.

Αιτία αυτής της ανησυχίας που υπάρχει στο γαλάζιο επιτελείο είναι η αναφορά του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 το οποίο χαρακτήρισε ως «θρίαμβο» αλλά και ο τρόπος που απευθύνθηκε στους δανειστές. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις αποκαλύψεις Ολάντ, ότι ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον Πρόεδρο Πούτιν αν μπορεί να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, «κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο» σημειώνουν από την οδό Πειραιώς.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να επισημαίνει, τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του στο εσωτερικό, όσο και στις επαφές που θα έχει εκτός Ελλάδος, ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ανίκανη να πετύχει το στόχο των μεταρρυθμίσεων, δεν έχει την ικανότητα να προσελκύσει επενδύσεις, δεν μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και για αυτό ζητά εκλογές. Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, θεωρεί ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση και οι κάλπες δεν θα αργήσουν να στηθούν.

«Όποτε και εάν γίνουν, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Θα σχηματίσουμε μια ικανή Κυβέρνηση. Δεν γνωρίζω εάν θα συμμαχήσουμε με κάποιο κόμμα. Είναι πολύ νωρίς για να εκφράσω άποψη. Στοχεύουμε να λάβουμε όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή», ανέφερε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Στόχος του στο επόμενο διάστημα, θα είναι πολίτες που δεν ανήκουν στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, τους οποίους θα προσπαθήσει αρχικά να πείσει να ακούσουν τον πολιτικό λόγο του κόμματός του, ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθεί το κοινωνικό ρεύμα που θα δώσει μια μεγάλη νίκη στη ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, διευκρινίζει ότι ακόμη και αν υπάρξει αυτοδυναμία, θα επιδιώξει να σχηματίσει όσο το δυνατόν πιο ευρύ κυβερνητικό σχηματισμό.

 


σχετικα αρθρα