«Η υπογραφή μας είναι προϊόν αδίστακτου εκβιασμού με το πιστόλι στον κρόταφο» δήλωσε  το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λάμπρου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λάμπρου  ο οποίος ανήκει στην τάση των 53+ τόνισε ότι:«οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ «ζητούν να υιοθετήσουμε το μνημόνιο, να πούμε ότι το θέλαμε, ότι είναι το πρόγραμμά μας». «Η υπογραφή μας είναι προϊόν αδίστακτου εκβιασμού με το πιστόλι στον κρόταφο», είπε και τόνισε: «Τους επιστρέφουμε λοιπόν την πατρότητα. Δική τους η έμπνευση, δικό τους το σχέδιο, δικό μας καθήκον ένα άλλο, ανταγωνιστικό, εναλλακτικό, πολιτικό παράλληλο πρόγραμμα που θα αποδυναμώνει και θα υπονομεύει τις μνημονιακές δεσμεύσεις».

«Να απαντήσουμε», συνέχισε,το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην κατάργηση της χρήσης χημικών, ότι δεν είναι εχθρός μας ο συνταξιούχος, ο απεργός, ο πρόσφυγας, ο εργαζόμενος, ο παραπληγικός, μην δεχτούμε ποτέ την εικόνα ασυνόδευτων παιδιών στα κρατητήρια, μην συνηθίσουμε την εικόνα μιας κοινωνίας ηττημένης, να κερδίσουμε ξανά την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια μας.

Στη συνέχεια  στο στόχαστρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας επισημαίνοντας  «Να μην αλλάξουμε. Να μη γίνουμε ποτέ κόμμα που θα αποδέχεται χωρίς διαμαρτυρία τα χημικά που πέφτουν εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Μη δεχτούμε ποτέ τις εικόνες μικρών παιδιών ασυνόδευτων στα κρατητήρια»

Χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του Παναγιώτη Λάμπρου ήταν εκείνο που αναφερόταν στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, προσφέροντας του στήριξη αναφορικά με το μέτωπο που έχει ανοίξει με την Εκκλησία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με θρασύτητα ζητούν να φύγουν τα βαρίδια. Μη το δεχτούμε. Μη δεχτούμε ότι το παρατράβηξε με την Εκκλησία ο σύντροφος ο Νίκος ο Φίλης. Όσο για τον Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Λάμπρου υποστηρίζει ότι ο υπουργόςε που εμμένει στο δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, ο