Ακόμη μια δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για πολιτική αλλαγή και εκλογές, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από συνέντευξή στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση αντί για ανάπτυξη έφερε ύφεση, σημειώνοντας πως «δεν είναι μόνο ο δείκτης του ΑΕΠ», αλλά και πως οι εξαγωγές υποχώρησαν, τα «λουκέτα» επιχειρήσεων αυξήθηκαν και ότι αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, οι μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις σέρνονται.

«Μόνο κοινωνική οικονομία της αγοράς μπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές», τονίζει ακόμη και προσθέτει ότι «η ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να επιστρέψει σε ισχυρούς, βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης».

«Χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα προκύψει από εκλογές που πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει: «η μάχη που πρέπει να δώσουμε είναι βαθιά ιδεολογική για να επιστρέψει η κοινωνία και η οικονομία στις δημιουργικές αξίες της ζωής όπως η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η σκληρή δουλειά, η δημιουργική φιλοδοξία, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, η αλληλεγγύη και η συνοχή, η ανάδειξη και στήριξη της αριστείας».

«Αυτές τις αξίες πρέπει να αντιτάξουμε στην απαξία του λαϊκισμού που τόσα δεινά συσσώρευσε στη χώρα μας», σημειώνει και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γύρισε τη χώρα πολύ πίσω.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει επίσης αναφορά στα φοιτητικά του χρόνια στη Βοστώνη. «Ήρθα έφηβος και έφυγα επιστήμονας», λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της ψήφου των ομογενών σημειώνοντας πως για τη ΝΔ και τον ίδιο προσωπικά η δυνατότητα των ελλήνων πολιτών του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο που βρίσκονται είναι χρέος προς τον Οικουμενικό Ελληνισμό και οραματική δέσμευση στη βάση της συνταγματικής αρχής για την καθολικότητα της ψήφου.