Την θέση του για εξάντληση όλων των περιθωρίων συναίνεσης σχετικά με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επανέλαβε σήμερα ο Νίκος Παππάς, στον απόηχο των χθεσινοβραδινών εξελίξεων με την τροπολογία που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά για να βάλει «στον πάγο» λίγο αργότερα με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «είμαστε εδώ πέρα για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων τόσο για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο βεβαίως και για το πέρασμα στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, η οποία υπάρχει μετά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού».

Παράλληλα, κληθείς να τοποθετηθεί σε δημοσιεύματα για νέα αξιώσεις εκ μέρους των πιστωτών και κυρίως του ΔΝΤ, παραπέμπει στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα προς εταίρους.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία στο ακέραιο και όχι μόνο την έχει τηρήσει, αλλά έχει καταφέρει μέσα σε ένα δυσμενές, σφιχτό δημοσιονομικό περιβάλλον να πάρει πρωτοβουλίες οι οποίες προστατεύουν τα χαμηλά εισοδήματα. Έχει τηρήσει, λοιπόν, τις δεσμεύσεις της, και κατά το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας, πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και κυρίως να μην επικαλούνται επίπλαστες ή πραγματικές διαφωνίες επί του προγράμματος του χρέους ή των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία για να υπάρξουν καινούριες καθυστερήσεις», τονίζει ο Ν. Παππάς.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και εν πάση περιπτώσει, οι έχοντες τη διαφωνία για την ουσία και την προοπτική του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να την επιλύσουν πάρα πολύ γρήγορα, συμπληρώνει.