Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από τη Χίο, όπου επισκέφθηκε σήμερα το hot spot ΒΙΑΛ.

«Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει λόγο να παραμένει στα νησιά, μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης. Κανένας μάλιστα που δεν μπορεί γρήγορα να επιστραφεί πίσω στην Τουρκία», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και αναξιοπιστία, με αποτέλεσμα όπως είπε η Χίος και τα άλλα νησιά να έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών και οι νησιώτες μας δεσμοφύλακες».

«Η διαχείριση τους σύμφωνα με την συμφωνία, μπορεί να γίνει όχι μόνο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά από οποιοδήποτε άλλο κράτος- μέλος. Αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση υλοποιεί την συμφωνία τόσο, ώστε να περιορίζει τις ροές προς την υπόλοιπη Ευρώπη», συνέχισε η Φ. Γεννηματά.

Έχει καταντήσει ο κ. Τσίπρας ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στα κελεύσματα της κ. Μέρκελ. Όμως εδώ οι Έλληνες υποφέρουν, είναι σε απόγνωση και μαζί τους και οι πρόσφυγες, σημείωσε.