current views are: 8

15 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση17:24

Τσίπρας: Παρέκκλιση από τη συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή

Σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δεύτερη ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημοσίευση 17:24’

Σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δεύτερη ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δεύτερη έκτακτη ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Την θέση ότι η συζήτηση για την λήψη μέτρων απομείωσης του χρέους θα πρέπει να αρχίσει άμεσα,  επανέλαβε ο πρωθυπουργός. “Όπως τηρούμε εμείς τη συμφωνία, το ίδιο περιμένουμε απο θεσμούς και εταίρους, η ολιγωρία, η παρέλκυση και οι μεταθέσεις δεν θα γίνουν αποδέκτες. Διεκδικούμε άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει”, δήλωσε. Θέλοντας να υποστηρίξει την επίμονη της κυβέρνησης η διευθέτηση του χρέους να γίνει άμεσα, απαντώντας σε εκείνους που, όπως είπε, καλοπροαίρετα ρωτούν γιατί δεν μπορεί να περιμένει το θέμα του χρέους να τεθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο χρόνος που θα δοθεί η λύση είναι πολύ σημαντικός και ότι έχει αποδειχθεί πως η επιλογή να καθυστερεί και να αναβάλλεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Ευρώπη, έχει οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα.

Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση έχει στο πλευρό της πλέον ισχυρούς συμμάχους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στην διεκδίκησή της για άμεση επίλυση του ζητήματος.

Για τις τηλεοπτικές άδειες 

Το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχει στόχο να επιστρέψει και να πάρει εκδίκηση, να γυρίσει στρατηγικά δικαιωμένο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η Δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, οι νόμοι του κράτους θα εφαρμοστούν», ανέφερε σχετικά με το ζήτημα του τηλεοπτικού τοπίου.

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είπε, χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, αναφερόμενος και πάλι σε προσπάθεια «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος από τις δυνάμεις της διαπλοκής».

Κάλεσε ακόμη τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τη Ν.Δ. να απαντήσουν θετικά στην προσπάθεια του προέδρου της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα, για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Αν ακόμα και τώρα, στην ύστατη αυτή προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρήσει να ξαναμπλοκάρει το ΕΣΡ αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οτι η δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, οι νόμοι του κράτους θα εφαρμοστούν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τρεις δύσκολοι μήνες

Χαρακτήρισε το επίπεδο της συζήτησης που έγινε στο συνέδριο από την Πέμπτη το βράδυ αντάξιο της ευθύνης που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε ότι ως χώρα βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή και σε λίγο «θα αρχίσει να χαράζει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι «να βγάλουμε την πατρίδα μας από την επιτροπεία, τον φαύλο κύκλο της κρίσης χρέους, της ύφεσης και της λιτότητας».

«Έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες δύσκολους, που θα κρίνουν πολλά, ενόψει της ερχόμενης τριετίας μέχρι τις εκλογές το 2019», πρόσθεσε, ενώ έθεσε ως στόχο «να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με μια άλλη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε όλες ανεξαιρέτως τις προηγούμενες κυβερνήσεις «κομπάρσους της διαπλοκής», ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα διεκδικεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο «άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει».

Εμείς δεν θέλουμε να διαχειριστούμε την μιζέρια, είπε ο κ. Τσίπρας. «Θέλουμε η οικονομία να απογειωθεί, να μοιράσουμε την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μια δίκαιη συμφωνία και περιμένουμε από τους θεσμούς και τους εταίρους μας να την τηρήσουν. Διεκδικούμε άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει, ολιγωρίες δεν θα γίνουν δεκτές», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Για το Κυπριακό

Θέλουμε την λύση στο Κυπριακό και στηρίζουμε την προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης και τις συνομιλίες, είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας. «Θέλουμε λύση δίκαιη και βιώσιμη. Δεν ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής από πλευράς των τουρκικών στρατευμάτων, δεν είναι διμερές πρόβλημα, αφορά το διεθνές δίκαιο», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Λύση με εσαεί παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί δεν είναι λύση και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι» υπογράμμισε.

 


σχετικα αρθρα