current views are: 5

16 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση05:49

Τα τρία μέτωπα της επικοινωνιακής καταιγίδας Μητσοτάκη

Σε τρία μέτωπα θα ξεδιπλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ, την εβδομάδα που ξεκινά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr

Δημοσίευση 05:49’

Σε τρία μέτωπα θα ξεδιπλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ, την εβδομάδα που ξεκινά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr

Σε τρία μέτωπα θα ξεδιπλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ, την εβδομάδα που ξεκινά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, το πρώτο μέτωπο αφορά την «ελπίδα της αλήθειας», το δεύτερο την «έμφαση στους πολίτες» και το τρίτο την «αισιοδοξία και την ενότητα». Δείγμα γραφής της συγκεκριμένης στρατηγικής είχε δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ ο τρόπος που θα πολιτευτεί είναι αυτός που ακολούθησε στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.

Όπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του, στη αντιπαράθεση της περασμένης Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», καθώς «χρησιμοποίησε τη συζήτηση για να ξεφύγει από τη δύσκολη πολιτική θέση που τον οδήγησαν η αποτυχία της πολιτικής του στην οικονομία και τα ψέματα στα οποία τη στήριξε και τελικά βρέθηκε να απολογείται για τον Καλογρίτσα, την Attica Bank, τα πόθεν έσχες που δεν φέρνει στη Βουλή, τον ανώνυμο μέτοχο της «Αυγής», τον Μαντζουράνη, τον Κουρή και τον υπό δίωξη εφοπλιστή Καραγιώργη που αγόραζε περιφερειακά κανάλια με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη διευκρίνιζε πως στη ΝΔ δεν είναι αυτό το είδος και το ύφος των αντιπαραθέσεων που επιθυμούν, καθώς όπως έλεγε, τέτοιες συγκρούσεις έχουν κουράσει τους πολίτες. Μάλιστα διευκρίνιζε πως η στρατηγική πόλωσης είναι μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης και δεν σκοπεύουν στη ΝΔ να ακολουθήσουν τον κ. Τσίπρα σε αυτό το επίπεδο». «Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω», ήταν η χαρακτηριστική φράση που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρώτο στοιχείο στο οποίο θα επενδύσουν τα γαλάζια στελέχη είναι η συντριπτική υπεροχή του προέδρου της ΝΔ στη σύγκριση με τον κ. Τσίπρα. Στην οδό Πειραιώς υποστηρίζουν ότι η σημερινή απογοήτευση των πολιτών, αλλά και η πρωτοφανής κατάρρευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οφείλεται κυρίως στην ίδια την πραγματικότητα, αλλά και στο ξεγύμνωμα όπως λένε, «της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ ο τόπος». «Η κυβέρνηση δεν ανακάμπτει γιατί της έχουν τελειώσει τα αποθέματα αξιοπιστίας για να το κάνει αυτό», λένε από την οδό Πειραιώς.

Για το λόγο αυτό στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έχουν επιλέξει το πρώτο μέτωπο της στρατηγικής τους, να έχει σημείο αναφοράς την «αλήθεια». Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνομιλητές του, «εμείς δεν θα υποσχεθούμε 100 για να πουν κάποιοι “και τα μισά να κάνει καλά θα είναι”. Θα υποσχεθούμε 10, θα γίνουν και τα 10. Θα υποσχεθούμε λίγα και θα γίνουν όλα». Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν, πως η αισιοδοξία που θα καλλιεργηθεί στους πολίτες δεν θα είναι εφήμερη, αλλά ανθεκτική και με γερές βάσεις στο χρόνο.

Το δεύτερο μέτωπο της γαλάζιας στρατηγικής θα αφορά την έμφαση που θα πρέπει να δώσει η ΝΔ στους απλούς πολίτες, οι οποίοι και πλήττονται περισσότερο από την πολιτική της κυβέρνησης. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υπογράμμιζαν μάλιστα, ότι ο ίδιος έχει αναφερθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στις ελίτ του τόπου, οικονομικές και κοινωνικές που δεν στάθηκαν πάντα στο ύψος των περιστάσεων τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για μια νέα προσθήκη στη ρητορική του προέδρου της ΝΔ, που δείχνει διατεθειμένος να δώσει στο κόμμα του στοιχεία πιο αιχμηρού λόγου προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το τρίτο μέτωπο της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης έχει να κάνει με το λόγο του που θα είναι αισιόδοξος και ενωτικός. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι από τη φύση του διχαστικός και εξουσιαστικός, όσο περνά ο καιρός και η κυβέρνηση καταποντίζεται δημοσκοπικά, τόσο περισσότερο θα πολώνει το κλίμα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να μιλά με θετικό τρόπο για την επόμενη μέρα και θα απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες, μακριά από τους διαχωρισμούς των τελευταίων ετών.


σχετικα αρθρα