Στην παρουσία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, τονίζοντας ότι προσπάθησε να αναθερμάνει το κόμμα, αλλά δεν είναι βέβαιο αν τα λόγια του καθησύχασαν τον λαό.

 
«Από την ίδρυσή του τον Ιούλιο του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές δύο φορές. Και ο ηγέτης του, Αλέξης Τσίπρας, από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνασπισμού με τους Ανεξάρτητους Έλληνες γνωρίζοντας καλά ότι το να κυβερνά μοιάζει με το άθλημα της μονομαχίας. Την Πέμπτη κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο δεύτερο συνέδριο του κόμματος,  έγινε ο συνήγορος υπεράσπισης της δικής του πολιτικής δράσης».

Το δημοσίευμα επεσήμανε, δε, ότι, σε αντίθεση με τις φήμες που κυκλοφορούν, ουδέποτε ήθελε να φύγει η χώρα από το ευρώ. Για να διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό αναφέρθηκε στο βιβλίο που αφορά τις εκμυστηρεύσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, υπό τον τίτλο: "Ένας πρόεδρος δεν θα το έλεγε ποτέ αυτό". Στις σελίδες του βιβλίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να προειδοποίησε τον Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει να εκτυπώσει δραχμές στη Ρωσία, επειδή οι Έλληνες δεν έχουν εκτυπωτικά για να το κάνουν. "Αυτό ήταν το σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών"», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.  

«Στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι διεξάγει "μια μάχη για την τιμή της αριστεράς και την τιμή του ελληνικού λαού". Δεν είναι όμως βέβαιο ότι τα λόγια του καθησύχασαν τον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει η Liberation.

Την ίδια στιγμή, η Liberation αναφέρεται στην απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών όπως αυτή αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. «Η εμπιστοσύνη των πολιτών για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κλονίζεται. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, ξεπερνά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον πέντε μονάδες» αναφέρεται στο άρθρο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου να σημειώνει ότι «οι Έλληνες δεν βλέπουν αλλαγή στην πραγματική ζωή τους».

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται επίσης στον υψηλό δείκτη ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας. «Στην Ελλάδα, το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Περίπου το 23% του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο. Και το ποσοστό αυτό φτάνει το 43% μεταξύ εκείνων που είναι κάτω των 25 ετών» τονίζεται στο άρθρο. Όπως αναφέρει ο κάτοικος της Λέσβου Γιώργος Πάλλης «στο νησί μου, χρειαζόμαστε ένα νέο νοσοκομείο. Αλλά δεν έχουμε τους πόρους».