«Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει με βάση τη δύσκολη συμφωνία του 2015, ακόμη κι αν το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε έχουν άλλη άποψη», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

Εμείς έχουμε τη δική μας και με βάση τα συμφωνηθέντα προσπαθούμε για το καλό του ελληνικού λαού. Η μάχη δίνεται εντός της Ευρωζώνης.

«Εκλογές κάναμε πριν από έναν χρόνο, δεν θα κάνουμε κι άλλες βάσει της δημοφιλίας του Τσίπρα στα κομματικά όργανα», είπε σε άλλο σημείο και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και το δύσκολο μνημόνιο».

«Η αδελφή του Τσίπρα συμμετέχει σε ένα συλλογικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι υπουργός», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Επιπλέον, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «τα νέα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βοηθήσουν το κόμμα να ανοίξει και να γίνει πιο αποτελεσματικό», ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό ανέφερε:

Εφόσον ο πρωθυπουργός αποφασίσει να κάνει ανασχηματισμό, δεν θα το κάνει για να εξυπηρετήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά για να βελτιώσει την απόδοσή της.