Για την μεγάλη αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα σε χώρους εκτός ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο, υπογραμμίζοντας ότι η επανεκλογή του ήταν αναμενόμενη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει και τον ενιαίο, αλλά και τον δυναμικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, για να συμπληρώσει ότι «ήταν αποδεκτή και η υποψηφιότητά του και η λειτουργία του όλο αυτό το διάστημα».

Μάλιστα, όπως είπε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια δύσκολη περίοδο διαπραγματεύσεων και αμφισβητήσεων της χώρας, κατάφερε να αποκαταστήσει και τα συμφέροντα της χώρας και μια προοπτική συμμαχιών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Μεσόγειο.

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τονίζοντας: «Οφείλω να έχω μια τέτοια στάση, είναι αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί κανόνες, να έχω ανεξάρτητες Αρχές και να συγκροτούνται με ευρεία πλειοψηφία και όχι με πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά νομίζω ότι είναι απαραίτητο για την κοινωνία μας και για τη λειτουργία του πολιτεύματος. Είναι μειονέκτημα ότι τόσο καιρό δεν έχουμε ΕΣΡ» σημείωσε ο κ. Φάμελλος και συμπλήρωσε: «για ποιον λόγο να μην έχουμε μια συνθετική πρόταση; μια κοινή πρόταση; Οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν προσφέρονται για αντιπολιτευτικούς εκβιασμούς» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην εκλογή Τσακαλώτου - Φίλη- Βούτση- Ξανθού- Σκουρλέτη στην Κεντρική Επιτροπή, είπε ότι οι σύνεδροι τους ψήφισαν για την πολιτική τους δουλειά και δείχνει ότι το κόμμα τους στηρίζει.