current views are: 5

18 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση08:08

Θεοχαρόπουλος: Nα συγκροτηθεί το ΕΣΡ μετά την συνεδρίαση του ΣτΕ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο στο Βήμα Fm ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι το ΕΣΡ θα πρέπει να συγκροτηθεί μετά από την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες,ενώ χαρακτήρισε ”απαράδεκτες” τις δηλώσεις Ερντογάν και πρότεινε εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής.

Δημοσίευση 08:08’

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο στο Βήμα Fm ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι το ΕΣΡ θα πρέπει να συγκροτηθεί μετά από την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες,ενώ χαρακτήρισε ”απαράδεκτες” τις δηλώσεις Ερντογάν και πρότεινε εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο στο Βήμα Fm ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι το ΕΣΡ θα πρέπει να συγκροτηθεί μετά από την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες, ενώ χαρακτήρισε ”απαράδεκτες” τις δηλώσεις Ερντογάν και πρότεινε εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο: ”η Διάσκεψη των Προέδρων χρειάζεται τα 4/5 για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Υπάρχει δυστυχώς αρνητική στάση και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει μέσω τροπολογιών, όπως αυτή που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής, τροπολογίας που συνιστά ουσιαστικά θεσμική εκτροπή, ήταν απαράδεκτη και δυστυχώς την έχει στο τραπέζι για να την επαναφέρει, αυτό δεν οδηγεί σε συναινετική διαδικασία. Από την άλλη η ΝΔ έχει μία στείρα άρνηση, η οποία λέει ότι με κανέναν τρόπο δεν θα συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και βεβαίως να καθίσουμε όλα τα κόμματα και προπάντων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για να συγκροτηθεί, μετά την απόφαση του ΣτΕ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Θα πρέπει να συνεννοηθούν προπάντων και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,  επειδή δεν βγαίνουν τα 4/5 αλλιώς. Συνεπώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συγκροτηθεί ΕΣΡ και να προχωρήσει μπροστά αυτή η διαδικασία. Θα πρέπει συνεπώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν στην άκρη αυτή την αντιπαράθεση και στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο που δεν οδηγεί πουθενά”.

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, τόνισε ότι υπάρχει μία αύξηση στην προκλητικότητα και ”μια ανησυχητική διάσταση που έχει πάρει το θέμα. Για αυτό το λόγο θα πρέπει άμεσα να υπάρχει οργανωμένη συζήτηση και απόφαση στο πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το πώς θα πρέπει να υπάρξει αυτή η αντίδραση, για να μην υπάρχουν και σπασμωδικές αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά”.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο:

 Ανησυχώ από τις συνεχιζόμενες δηλώσεις του κυρίου Ερντογάν, οι οποίες φαίνεται ότι δεν έχουν αξιολογηθεί όπως θα έπρεπε από την ελληνική κυβέρνηση ακόμα και σήμερα. Προτείνω Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε αυτά ζητήματα θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Για αυτό το λόγο όχι μόνο χωράει, αλλά απαιτείται η συνεννόηση και η κοινή θέση σε αυτά τα ζητήματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν τεθεί σε τέτοιο εύρος από την Τουρκία.

Αναφορικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι ” δεν άλλαξε στην ουσία την πολιτική του. Δεν υπήρχε ούτε καν αυτοκριτική για ότι έχει συμβεί αυτούς τους 20 μήνες στη χώρα. Ο κ. Τσίπρας είπε «καλώς τα πράξαμε, στο πρώτο επτάμηνο, καλώς τα πράξαμε και στο επόμενο». Επίσης είδα ότι υπάρχει μία ώσμωση που έχει προχωρήσει, με τους ΑΝΕΛ. Βεβαίως, δεν είδαμε καμία στροφή ούτε προς σοσιαλδημοκρατικές, ούτε προς προοδευτικές πολιτικές, το αντίθετο, είδαμε μια ώσμωση εθνικολαϊκιστική, η οποία πλέον περνάει στη βάση των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και είναι πολύ πιο βαθιά”. 

 


σχετικα αρθρα