Ανοικτός στην προοπτική συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και αρνητικός στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ποτάμι εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας.

Δεν πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική φιλοδοξία. Το Ποτάμι πρέπει να μπει σε μια διαδικασία διαλόγου σε μια συνεργασία δυνάμεων.
Πρέπει να σκεφτούμε την διαδικασία προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ.

Όπως τόνισε ο κ. Φωτήλας σε σχέση με την κριτική που δέχθηκε και τις κατηγορίες περί ''εξαγοράς'' του από τη Νέα Δημοκρατία: ''Το Ποτάμι δημιουργήθηκε ως κάτι το νέο, ως φρέσκο. Δεν ταιριάζει η πρακτική να πετάμε λάσπη. Η λάσπη δεν θα με σταματήσει από το να υπερασπίζομαι τα καλύτερα για τη χώρα και το μέλλον του κινήματος.To Ποτάμι μπορεί να συνεχίσει αυτόνομα ; Ποιον κοροϊδεύουμε ;''

Ο κ. Φωτήλας υπογράμμισε, επίσης, ότι ''πριν τις εκλογές, πρέπει να βάλουμε κάτω το πρόγραμμά μας και να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη''.

Αναφορικά με την επικείμενη ανανέωση στο κόμμα επισήμανε ότι ''ακόμα και σήμερα μου πούνε κάτι, είμαι διατεθεμένος να ακολουθήσω. Όμως αυτό που υπάρχει τώρα είναι αυτοκτονικό. Εγώ δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω πολιτικά''. 

Τέλος, ο βουλευτής δεν παραδέχθηκε ότι θα προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας:

Δεν μου έχουν χτυπήσει την πόρτα, ούτε έχω χτυπήσει την πόρτα.