Δριμύτατη επίθεση στη κυβέρνηση για σειρά χειρισμών της και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο προχωρά τη διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Δικαιοσύνη τις οποίες συνέδεσε με τις τηλεοπτικές άδειες, προειδοποιώντας: «κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς πάνω στους οποίους θεμελιώνεται το κράτος δικαίου αι η δημοκρατία στον τόπο αυτό». 

Όπως είπε, οι άδειες εξελίσσονται σε υπαρξιακό πρόβλημα για τη κυβέρνηση που κάνει «γιγαντιαία απεγνωσμένη προσπάθεια υπονόμευσης κ ευτελισμού της δικαιοσύνης».

Σημείωσε μάλιστα πως το πρόβλημα των τηλεοπτικών αδειών έχει μετατραπεί σε «πρόβλημα δικαιοσύνης με όρους παρακράτους» κάνοντας λόγο για στοχοποίηση δικαστών, εκβιασμούς και παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

«Σας προειδοποιώ παραβιάζετε τις αξίες της ΕΕ και η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με διαδικασίες όπως για Πολωνία και την Ουγγαρία», δήλωσε χαρακτηριστικά.