Απάντηση στις αιχμές της αντιπολίτευσης περί απόπειρας της κυβέρνησης να παρακάμψει το ΕΣΡ και να κρατήσει την αρμοδιότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών για την ίδια, έδωσε από τη Βουλή, η Φωτεινή Βάκη.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν στην τροπολογία της περασμένης Παρασκευής που αποσύρθηκε, λέγοντας πως ρύθμισε τις διαδικασίες για τα πρόστιμα σε κανάλια που «ίσως επιχειρήσουν εκπέμψουν χωρίς άδεια». «Αποσύρθηκε για να επιχειρηθεί για νιοστή φορά η συγκρότηση ΕΣΡ εξαντλώντας όλα περιθώρια συναίνεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «θέλει θράσος να επικαλείστε το ΕΣΡ όταν το τορπιλίσατε τρεις φορές. Φιάσκο ή η θεσμική εκτροπή ήταν τα 27 χρόνια ανομίας». 

Ακόμα, η κ. Βάκη άφησε αιχμές και κατά του κ. Κοντομηνά σημειώνοντας πως « δεν ξέρω αν εννοούμε δημοσιογραφία αυτή με την περούκα ή να εμφανίζεται υπόδικος καναλάρχης σε πρωινάδικο για να κάνει διάγγελμα». «Ιδού η Ρόδος στη Διάσκεψη Προέδρων να δούμε ποιος θα αποφασίσει με βάση το δημόσιο συμφέρον», κατέληξε.