Δριμύτατη κριτική κατά της κυβέρνησης ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για σειρά χειρισμών της στη Δικαιοσύνη αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προχωράει η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Με αφορμή την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για πειθαρχική έρευνα σε βάρος δικαστικού λειτουργού που μετέχει στην κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τον νόμο περί τηλεοπτικών αδειών, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό που βιώνει η χώρα».

«Η χώρα βιώνει ένα πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μια Κυβέρνηση που όσο απομονώνεται από τους πολίτες τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το Κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία. Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη. Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.  Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους. Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική Κυβέρνηση όλων των εποχών.

«Μια Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει "μαύρο" στην πολυφωνία, "μαύρο" στην ενημέρωση και, εντέλει, "μαύρο" στη Δημοκρατία» καταλήγει η ΝΔ.

«Οι αναφορές της Νέας Δημοκρατίας σε απομόνωση από τους πολίτες, συνεπακόλουθη υιοθέτηση ακραίων μεθόδων και επιβολή «μαύρου» στην ενημέρωση εμπνέονται από τις πρόσφατες και πλέον σκοτεινές εποχές της ίδιας της ΝΔ και της κυβέρνησης Σαμαρά», ήταν η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη η οποία συνέχισε:

Με αποφασιστικότητα και σεβασμό στους νόμους και τους θεσμούς, η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής για επιβολή της νομιμότητας και ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Ό,τι ακριβώς αρνήθηκαν να κάνουν, δηλαδή, τα κόμματα της διαπλοκής επί 27 έτη.

Η νομιμότητα θα επικρατήσει σε πείσμα όσων δίνουν μάχες οπισθοφυλακής για χάρη της διαπλοκής.

Με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Δικαιοσύνη τις οποίες συνέδεσε με τις τηλεοπτικές άδειες, προειδοποιώντας: «κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς πάνω στους οποίους θεμελιώνεται το κράτος δικαίου αι η δημοκρατία στον τόπο αυτό». 

Όπως είπε, οι άδειες εξελίσσονται σε υπαρξιακό πρόβλημα για τη κυβέρνηση που κάνει «γιγαντιαία απεγνωσμένη προσπάθεια υπονόμευσης κ ευτελισμού της δικαιοσύνης».

Σημείωσε μάλιστα πως το πρόβλημα των τηλεοπτικών αδειών έχει μετατραπεί σε «πρόβλημα δικαιοσύνης με όρους παρακράτους» κάνοντας λόγο για στοχοποίηση. 

Το Ποτάμι από την πλευρά του, βάζει στο στόχαστρο τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. « Η έρευνα αφορά δημοσιεύματα που -όλως τυχαίως- ήρθαν στη δημοσιότητα πρόσφατα και αφορούν θέματα που σχετίζονται με την προσωπική ζωή του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος - επίσης όλως τυχαίως – σύμφωνα με δικαστικές διαρροές αμφισβητεί τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά. Απ' ότι φαίνεται το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους προκειμένου να φιμώσει όλους όσοι θεωρεί ότι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά του» τονίζει χαρακτηριστικά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.