Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού τέθηκε με από απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε σήμερα στο «Ακραίως» για συμπόρευση του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία. 

Η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη στον πρόεδρο της Βουλής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω, ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Με τιμή,

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της Κ.Ο «Το Ποτάμι»

Μετά την απομάκρυνση του κ. Φωτήλα από την ΚΟ του Ποταμιού, οι ανεξάρτητοι βουλευτές γίνονται συνολικά πέντε.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας σήμερα στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο κ. Φωτήλας εξέφρασε την άποψη ότι «το Ποτάμι πρέπει να μπει σε μία διαδικασία διαλόγου» και κάλεσε την ηγεσία να σκεφτεί το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, διερωτώμενος εάν το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη μπορεί να συνεχίσει αυτόνομα την πορεία του.

«Η λάσπη δεν θα με σταματήσει από το να υπερασπίζομαι τα καλύτερα για τη χώρα και το μέλλον του κινήματος. Το Ποτάμι μπορεί να συνεχίσει αυτόνομα; Ποιον κοροϊδεύουμε ;» είπε χαρακτηριστικά. 

Είχε προηγηθεί η κριτική από τον γραμματέα του κόμματος Παντελή Αβραμίδη, ο οποίος άφηνε υπόνοιες για «υπόγεια» συμφωνία με τη ΝΔ, τονίζοντας:

Είναι γνωστές οι πιέσεις στελεχών των “παλαιών κομμάτων” προς περιφερειακά, αλλά και κεντρικά στελέχη του κινήματός μας. Τις αντιμετωπίζουμε με ανεκτικότητα. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε στο 2016. Οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία.