Σε μισητή φιγούρα εξελίσσεται ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με εκτιμήσεις της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Ο Αλέξης Τσίπρας παλεύει για την πολιτική του επιβίωση» και προσθέτει: Από «Κύριος Καθαρός» ο Αλέξης Τσίπρας εξελίσσεται σε μισητή φιγούρα, εκτιμά η τουρκική εφημερίδα Hürriyet στο φύλλο της Δευτέρας στον απόηχο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Αλέξης Τσίπρας παλεύει για την πολιτική του επιβίωση» σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.

«Τρεις μήνες πριν από τη δεύτερη επέτειο της, η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετούς πολιτικούς εχθρούς για να αισθάνεται άβολα. Η κοινωνία υποφέρει κάτω από μια νέα δέσμη μέτρων λιτότητας. Οι Έλληνες, των οποίων το εισόδημα έχει μειωθεί δραστικά από τη βαριά φορολογία και τους μειωμένους μισθούς, μπορεί να ψάξουν για τις πολιτικές εναλλακτικές λύσεις» προσθέτει η ανταποκρίτρια της Hürriyet στην Αθήνα.

«Η αντιπολίτευση ετοιμάζεται για πιθανές πρόωρες εθνικές εκλογές. Για την αντιπολίτευση, ο Τσίπρας φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης: αντιμετωπίζεται ως ηγέτης ο οποίος υπαναχώρησε από τις υποσχέσεις του, απογοήτευσε την κοινωνία, έκανε συμβιβασμούς με τις Βρυξέλλες, έθεσε τη χώρα υπό ένα νέο αυστηρότερο - αλλά αναποτελεσματικό μέχρι στιγμής - πρόγραμμα διάσωσης» τονίζεται.

«Από ένας νεαρός πολλά υποσχόμενος ‘‘καθαρός’’ πολιτικός, κατηγορείται για ανεντιμότητα και λαϊκισμό» σχολιάζει ακόμη η Hürriyet.