Τον κίνδυνο «να τιναχτεί στον αέρα η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία με το να μεταφερθεί σήμερα στην Ολομέλεια η σύγκρουση για τα κανάλια», επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ και στις «φήμες», όπως τις χαρακτήρισε, για πιθανή εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή μετά την διάσκεψη προέδρων με θέμα τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Συζητούμε σήμερα σε μία συνεδρίαση ευρείας συναίνεσης, καθώς το εν λόγω νομοσχέδιο τυγχάνει ευρείας αποδοχής» υπογράμμισε η κυρία Βούλτεψη εκφράζοντας, όμως, τις εντάσεις και τους φόβους της, γιατί όπως δήλωσε «αυτό το νομοσχέδιο θα σκιαστεί από φήμες που λένε ότι ο κ. Τσίπρας αναμένει τις σημερινές αποφάσεις της συνεδρίασης των προέδρων αν θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ ή όχι για να κάνει παρέμβαση. Η ελευθερία του Τύπου έχει σημαδευτεί από μία σειρά πραξικοπήματα. Δεν συζητούμε την Κοινωνική Οικονομία, συζητούμε ποια παρέμβαση θα κάνει ο πρωθυπουργός», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε:

Ο κ. Παππάς από το καλοκαίρι έχει κάνει πραξικόπημα προκαταλαμβάνοντας το ΣτΕ. Χθες το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των καναλιών Και τι δεν έκανε η κυβέρνηση. Μέχρι και προσωπικά των δικαστών έβγαλε στη φόρα. Οι δικαστές χθες, όμως, μίλησαν.

«Χθες το ΣτΕ απέδειξε ότι υπάρχουν δικαστές. Αντάξιοι του Μιχαήλ Στασινόπουλου που επί χούντας στο ΣτΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αφήστε το ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο και προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά να μην προσπαθήσουν, στη διάρκεια της ημέρας και μετά, να προκαταλάβουν το ΣτΕ. Είναι μεθοδεύσεις που δεν θα περάσουν» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ.