Έντονη δυσαρέσκεια φέρεται να υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο χειρισμού των τηλεοπτικών αδειών, με κύκλους από το κόμμα να ζητούν να ''σταματήσει η Κυβέρνηση τις πραξικοπηματικές της παρεμβάσεις''. 

Σύμφωνα τις ίδιες πηγές, μετά την απόφαση της Διάσκεψης του ΣτΕ να μπει στην ουσία και να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του «νόμου Παππά», ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά. 

Από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να ''αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει την απόφασή της ανεπηρέαστη και όχι υπό την απειλή νέας νομοθετικής ρύθμισης που θα ρίξει «μαύρο» στην ενημέρωση και θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις, οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία''. 

Όπως αναφέρουν:

Είναι εντελώς ανεπίτρεπτο, ύστερα και από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές και αναγνώρισε ότι υπάρχει έννομο συμφέρον των τηλεοπτικών σταθμών, να επαναφέρει η Κυβέρνηση την τροπολογία Παππά. 

Υπενθυμίζουμε την ισχυρή προειδοποίηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσει η Κυβέρνηση τις αντιδημοκρατικές της συμπεριφορές. 

Οι πηγές καταλήγουν: ''Αν η Κυβέρνηση συνεχίσει τέτοιου είδους πραξικοπηματικές παρεμβάσεις είναι βαριά υπόλογη για αντιδημοκρατικές εκτροπές που δεν θα μείνουν αναπάντητες από την δημοκρατική ελληνική κοινωνία''.