Για στήσιμο σκηνικού από το οποίο αναδύεται έντονη πολιτική δυσοσμία κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

Ως εστίες αυτής της δυσοσμίας επισημαίνουν:

  • τις διαρροές προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστή του ΣτΕ λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες 
  • την απομάκρυνση της Δήμητρας Χαλικιά από τη θέση της Γ.Γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, έπειτα από τις καταγγελίες της 
  • την άγρια κόντρα που ξέσπασε με την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου για απευθείας αναθέσεις σε προγράμματα ανέργων και την προτροπή του διοικητή του ΟΑΕΕ σε πολίτες να φύγουν στη Βουλγαρία, αν δεν αντέχουν την υπερφορολόγηση και τις υπέρογκες εισφορές

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα υπήρξε μπαράζ έντονων αντιδράσεων από τη ΝΔ, με τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη να καταθέτει μάλιστα και ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα όσα είπε ο επικεφαλής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης. Στην οδό Πειραιώς θεωρούσαν σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει σήμερα να εκμεταλλευτεί την αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ για να κάνει ξανά, όπως έλεγαν, το «άσπρο-μαύρο» και να δημιουργήσει εντυπώσεις ρίχνοντας το φταίξιμο στη ΝΔ, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητά κάτι τέτοιο, αν δεν αποσυρθεί πρώτα ο νόμος Παππά.

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη της οδού Πειραιώς θεωρούν ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, καθώς όπως τόνισε χθες ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο zougla.gr, «κανένας δεν δίνει σημασία όταν ακούει τον κ. Τσίπρα να λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Είναι ο ίδιος που μόλις πέρυσι απέκλειε και το δημοψήφισμα και τις εκλογές, αλλά έκανε και δημοψήφισμα και εκλογές. Είμαστε, λοιπόν, πανέτοιμοι για εκλογές, όποτε και αν γίνουν».

Από την πλευρά τους, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσουν να προβάλλουν το δικό τους μίγμα πολιτικής, το οποίο θα παρουσιάσει ξανά αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηγέτες του ΕΛΚ που θα συνεδριάσουν στο Μάαστριχτ. Μάλιστα στο ερώτημα για το αν οι φοροελαφρύνσεις που αποτελούν βασικό συστατικό του μίγματος της Συμφωνίας Αλήθειας, θα συνοδευτούν από αρχικό πάγωμα οφειλών προς το δημόσιο,  ο κ. Λαζαρίδης εξήγησε πως «το σχέδιο που προτείνει η ΝΔ είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Απαντάει στην υπερφορολόγηση που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έχει στεγνώσει την οικονομία». 

Αναφορικά με το νοσηρό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το θέμα του τυπώματος δραχμής στη Ρωσία, από τη ΝΔ επισημαίνουν ότι για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η αξίωσή τους για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, που να διερευνήσει τα όσα έγιναν στο πρώτο εξάμηνο του 2015, και ιδίως όσα αφορούν στην απόφαση για το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών.

Και όπως υπενθυμίζουν τα όσα λέει ο κ. Ολάντ για τον κ. Τσίπρα – ότι δηλαδή ζήτησε από τον κ. Πούτιν βοήθεια για να εκτυπώσει δραχμές – δεν ακούγονται για πρώτη φορά. Αναφορές για αναζήτηση «μεγάλης φιλικής χώρας» που να βοηθήσει την κυβέρνηση στην εκτύπωση νέας δραχμής καταγράφει, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ και ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζ. Γκάλμπρεϊθ, τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης είχε τοποθετήσει επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το «Plan X» ή «Plan T – sipras», υπογραμμίζουν. «Από δύο διαφορετικές πηγές έχουμε την ίδια πληροφορία», τονίζουν.