Επίθεση στον Βασίλη Λεβέντη εξαπέλυσε ο Γιάννης Καλλιάνος, χαρακτηρίζοντας την Ένωση Κεντρώων ως «οικογενειοκρατικό κόμμα».

Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων αναφέρει:

Με θλίψη παρακολούθησα για άλλη μια φορά τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ανοίκειους χαρακτηρισμούς προσβάλλοντας το ήθος και την προσωπικότητά μου. Ο συστηματικός τρόπος αποδόμησης του δικού μου ήθους είναι μια πρακτική η οποία έχει εγκαινιασθεί από τον κ. Λεβέντη αμέσως μετά την αποχώρησή μου από το κόμμα. Η προσχώρησή μου στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με επιχειρήματα αλλά με προσωπικές επιθέσεις, προσφιλής, όπως αποδεικνύεται, μέθοδος του κ. Λεβέντη.

«Ας αποφασίσει ο κ. Λεβέντης ποιος ήταν ο ρόλος μου στο κόμμα. Ήμουν ένας «απλός» υπάλληλος όπως ανέφερε στον κ. Παπαδάκη στον Αντ1 πριν λίγο καιρό ή ως Εκπρόσωπος Τύπου ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής που «πρόδωσα» την εμπιστοσύνη του (Ομιλία του στην Αθηναΐδα, 17/10/16); Ενώ ο ίδιος θιγόταν για τις αναφορές μου, ως Εκπρόσωπος Τύπου, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργούσαν αντίθετα με το περί δικαίου αίσθημα, τώρα επιτίθεται με ιταμό και αήθη τρόπο κατά της προσωπικότητας μου σε κάθε εμφάνισή του στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, κάτι που συστηματικά κάνουν εδώ και 2 μήνες στρατευμένα κάποιοι ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημειώνει ο κ. Καλλιάνος και προσθέτει πως «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Αποχώρησα από την Ένωση Κεντρώων διότι ο κ. Λεβέντης "χάιδευε" τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, κάτι που με έβρισκε αντίθετο. Όπως αντίθετο με έβρισκαν και οι εσωκομματικές πρακτικές που παρέπεμπαν σε προσωποπαγές κόμμα με προθέσεις εξυπηρέτησης οικογενειοκρατικών αντιλήψεων. Δυστυχώς, οι αναφορές του κ. Λεβέντη σε «αποστάτες» και «δεξιά», όπως ο ίδιος τα εννοεί, στέλλουν τον πολιτικό λόγο δεκαετίες πίσω. Τις εποχές που αναπολεί ο κ. Λεβέντης προκειμένου να έχουν απήχηση τα όσα ισχυρίζεται. Καλώς ή κακώς γεννήθηκα πολύ πιο μετά από τις εποχές που ο κ. Λεβέντης περιγράφει. Ο λόγος και η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει προκειμένου να πλήξει το ήθος μου είναι αυτά που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στη διχόνοια και στο βούρκο».

«Έχοντας αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες πήρα τον παλμό της πλειοψηφίας η οποία ήθελε τον Γιάννη Καλλιάνο να μείνει ενεργός πολιτικά κάνοντας την καλύτερη επιλογή. Κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός ο οποίος τελικά θα αποφανθεί για το πολιτικό ποιόν του καθενός», καταλήγει ο κ. Καλλιάνος.