Πυρά στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μετά την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι ''η υποκρισία της ΝΔ φαίνεται από το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται στην συνταγματική υποχρέωση για συγκρότηση του ΕΣΡ''. 

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο:

Ούτε κήνσορες ούτε θεράποντες είστε. Υπονομεύσατε το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα. Όποιος δεν διάβασε καλά το ασφαλιστικό, έτσι δεν διάβασε καλά και την ανακοίνωση της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων. Ποιους φωτογραφίζει αυτό κύριοι ; Ποιοι έφτιαξαν την διαπλοκή στην Ελλάδα ;

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι '' μας πετάξετε λευκή πετσέτα παράδοσης στους μεγαλοεργολάβους. Η υποκρισία σας φαίνεται από το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεστε στην συνταγματική σας υποχρέωση στην συγκρότηση του ΕΣΡ. Απαντάτε με το θράσος χιλίων πιθήκων που σας χαρακτηρίζει''.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε από την πλευρά του στο τέλος της παρέμβασής του ότι ''επανειλημμένα έχω απευθυνθεί από αυτό το βήμα: Τώρα που ξεκινάει η διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων είστε μαζί μας ή είστε με το ΔΝΤ; 'Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη και προσπαθούμε να επαναφέρουμε το σύστημα στο κράτος δικαίου''.