current views are: 3

19 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση15:47

Τσακαλώτος στη Βουλή: Το ΔΝΤ δεν ζητά τέταρτο μνημόνιο

Την εκτίμηση πως το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει 4ο μνημόνιο (νέα μέτρα) προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δημοσίευση 15:47’

Την εκτίμηση πως το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει 4ο μνημόνιο (νέα μέτρα) προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την εκτίμηση πως το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει 4ο μνημόνιο (νέα μέτρα) προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, δηλώνοντας πως οι συζητήσεις αφορούν στο κατά πόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ακολουθήσει ή όχι το ισχύον πρόγραμμα. Ωστόσο, δεν θέλησε να «σηκώσει» τον πήχη των απαιτήσεων για το χρέος λέγοντας πως «θα δούμε πως θα πάει η συζήτηση! Έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε γιατί είναι ένα ρίσκο προς το καλύτερο».

Ακόμα, χαρακτήρισε σημαντική τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, λέγοντας πως είναι μια εξέλιξη που σε συνδυασμό με το χρέος θα μπορούσε να αντισταθμίσει τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο προϋπολογισμό, ενώ προειδοποίησε πως «αν δεν πάρουμε το QE θα είναι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι δεν πάμε καλά».

«Πολλοί παίκτες παλεύουν προς την κατεύθυνση λύσης», είπε για το επίμαχο ζήτημα του χρέους και εκτίμησε πως:

Το κλίμα αλλάζει, όλες οι προβλέψεις έλεγαν ότι δεν θα τελειώσουμε με τα προαπαιτούμενα, δεν φαίνεται να βγαίνουν, νομίζω ότι το ακούν οι αγορές αυτό.


σχετικα αρθρα