Έφυγε από τη ζωή, νικημένος από την επάρατη νόσο, ο Περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

Ο Γιώργος Παυλίδης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου νοσηλευόταν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αν και αντιμετώπισε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της θητείας του την ασθένεια, συνέχισε μέχρι το τέλος να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Η κηδεία του θα γίνει στις 4 σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη, ενώ από τις 3 η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2015 είχε φύγει από τη ζωή και ο γιος του, Θεόδωρος Παυλίδης, κάτι που όπως ήταν φυσικό τον είχε συγκλονίσει.

Ο γιος του Γιώργου Παυλίδη ξαφνικά είχε αισθανθεί δυσφορία, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Ξάνθη, με τη σύζυγό του και το παιδί του.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του, από ανακοπή καρδιάς. Ο Θοδωρής Παυλίδης ήταν δικηγόρος με αξιοπρόσεκτη επαγγελματική παρουσία και διατηρούσε το οικογενειακό γραφείο μαζί με την αδερφή του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παυλίδης

Ο Γιώργος Παυλίδης γεννήθηκε το 1956 ήταν παντρεμένος με την Αθηνά, πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίνας και του Θοδωρή, τον οποίο έχασε μόλις το 2015 σε νεαρή ηλικία ενώ είχε και ένα εγγόνι. Απόφοιτος της Νομικής του ΔΠΘ, εργάστηκε ως δικηγόρος Ξάνθης κυρίως στην ποινική δικηγορία από νεαρή ηλικία, ενώ δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα νομικού και μη περιεχομένου, σε διάφορα νομικά και άλλα έγκυρα έντυπα.

Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στην Ξάνθη και επανεξελέγη άλλες δύο φορές διατελώντας στα καθήκοντα από την 01/01/1999 και μέχρι 31/12/2010. Μετά τις πρώτες περιφερειακές εκλογές ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, επικεφαλής της παράταξης ''Περιφερειακή Αναγέννηση'', ενώ στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειάρχης με ποσοστό 56% και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος και ιδρυτικός μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004, Επικεφαλής και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Congress of Local and Regional Authorities of Council of Europe (Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης), μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, από το 2007 έως το τέλος του 2010, Πρόεδρος της ένωσης 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατίας οδού με την επωνυμία «Εγνατία – Τουρισμός» για την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση της. Την περίοδο 2011 – 2014 διατέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο. Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς για την ως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανήκε πολιτικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ήταν μέλος.


TAGS