Αποφασισμένος να μιλήσει με τους βασικούς ευρωπαίους πρωταγωνιστές για το ελληνικό χρέος μετέβη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί  την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, να καταλάβει ο κ. Τσίπρας πόσο γρήγορα θα μπορούσε να προχωρήσει η λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς, όπως θα υποστηρίξει, η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώνει από την πλευρά της όλες τις υποχρεώσεις του προγράμματος και οι εταίροι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο.

Ωστόσο, στα θέματα που θα απασχολήσουν τους 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της Συνόδου δεν θα είναι το ελληνικό χρέος, αλλά η μετανάστευση, το εμπόριο και οι σχέσεις με τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί πως στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετάσχει και η βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία θα ενημερώσει για τις προετοιμασίες που κάνει η κυβέρνησή της πριν από την ενεργοποίηση της διαδικασίας του Brexit.