ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκούδης: Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να μετακινηθώ σε άλλο κόμμα

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2016, 13:04 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2016, 14:36
Λυκούδης: Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να μετακινηθώ σε άλλο κόμμα
Facebook Twitter Whatsapp

"Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να μετακινηθώ σε κάποιο άλλο κόμμα και να πάω αλλού", τόνισε, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

"Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να μετακινηθώ σε κάποιο άλλο κόμμα και να πάω αλλού", τόνισε, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, σε συνέντευξη του στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

 "Εγώ θα παλέψω για τη συγκρότηση του μεσαίου χώρου, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης", συμπλήρωσε στη συνέχεια, για να επισημάνει: «Είμαι ένας άνθρωπος της Αριστεράς και όταν στοχεύω σε κάτι, εμμένω σ’ αυτό. Αν δεν το πετύχω, το πιθανότερο είναι ότι θα μείνω με τα άγχη μου ή με τις αγάπες μου τις πολιτικές, την Αριστερά, που αγάπησα. Δεν είναι ανάγκη να πάω κάπου. Υπάρχει και το σπίτι μου".

Για το Ποτάμι και τα σχέδια για συγκρότηση μιας μεγάλης παράταξης της κεντροαριστεράς, ο  Σπ. Λυκούδης είπε: «Το Ποτάμι είχε όλες τις προϋποθέσεις για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση του μεγάλου, δημοκρατικού, μεσαίου, μεταρρυθμιστικού χώρου. Πιστεύω ότι με μια σειρά λάθη δεν το έκανε, οπισθοχώρησε και τώρα βλέπω τις μεγάλες δυσκολίες που περνάει. Εύχομαι να ανακάμψει και να τις ξεπεράσει, αλλά [...] νομίζω ότι θα δυσκολευτεί πάρα πολύ».

Για τον Ι. Φωτήλα  και τη διαγραφή του από το κόμμα ο Σπ. Λυκούδης διευκρίνισε πως δεν υπερασπίστηκε τον Ι. Φωτήλα ούτε το σύστημα των απόψεων που εκφράζει, με το οποίο δεν είναι σύμφωνος κι εξήγησε: «Υπερασπίστηκα την ευθύτητα, τη συνέπεια και την καθαρότητα, με την οποία, από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ, ο κ. Φωτήλας είπε ότι το Ποτάμι πρέπει να συνδράμει την προσπάθειά του».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων για το θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, ο Σπ. Λυκούδης χαρακτήρισε «πολύ λογική και καθαρή» την πρόταση που κατέθεσαν η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι για αναβολή της Διάσκεψης έως την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συνταγματικότητας, ή μη, του νόμου Παππά. «Είναι συνταγματική μας υποχρέωση να συνεννοηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις, να εκλέξουμε Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Αλλά πρέπει να το κάνουμε μετά από μερικά 24ωρα, να έχει τελειώσει και η ιστορία στο Συμβούλιο της Επικρατείας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Σπ. Λυκούδης.