current views are: 6

20 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση10:19

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ευτελίζει τους θεσμούς και προσβάλλει τη Δημοκρατία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, ο Γιώργος Κουμουτσάκος , κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «μαύρο σύννεφο που συσσωρεύεται πάνω από τη Δημοκρατία».

Δημοσίευση 10:19’

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, ο Γιώργος Κουμουτσάκος , κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «μαύρο σύννεφο που συσσωρεύεται πάνω από τη Δημοκρατία».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, ο Γιώργος Κουμουτσάκος , κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «μαύρο σύννεφο που συσσωρεύεται πάνω από τη Δημοκρατία».

«Οι συμπεριφορές της κυβέρνησης ευτελίζουν τους θεσμούς κ προσβάλλουν την δημοκρατία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες σε «δημοκρατική εγρήγορση». Ενώ τόνισε πως «είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις κινήσεις της κυβέρνησης, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση», ενώ συνέχισε «οι σκοτεινές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης έχουν έντονα χαρακτηριστικά παρακράτους»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αναφέρθηκε και στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής λέγοντας ότι «οι εκτιμήσεις και οι θέσεις της ΝΔ για την οικονομία επιβεβαιώνονται και από την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής». Υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 έχει έντονο υφεσιακό χαρακτήρα, βασίζεται σε λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής, ενώ επισήμανε ότι είναι ανέφικτα τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονται μακροπρόθεσμα. «Οι εκτιμήσεις αυτές, επιβεβαιώνουν τη θέση μας για λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής» σημείωσε.

   Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, σχετικά με την χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ότι ενδεχόμενη ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα σημάνει επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στις αλλεπάλληλες προσπάθειες επηρεασμού του ΣτΕ. Τέτοιες προβλέψεις υποκρύπτουν ένα νέο κύκλο απειλών και προσπάθειας επηρεασμού των δικαστών».

   Ακόμη όμως και σε περίπτωση που ο νόμος κριθεί συνταγματικός, πάλι θα πρέπει να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος. Κατηγόρησε δε τον κ. Παππά για «απόπειρα πραξικοπηματικής τροπολογίας για μαύρο στα κανάλια μέσα σε πέντε ημέρες», με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή.

Τέλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας λέγοντας ότι «κάθε τέτοια επίσκεψη είναι σημαντική, ωστόσο όπως όλες οι επισκέψεις, θα κριθεί από τα αποτελέσματα». 


σχετικα αρθρα