Για τις κινήσεις της κυβέρνησης, σε περίπτωση αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1.

Όταν ρωτήθηκε, συγκεκριμένα, εάν η επόμενη κίνηση είναι το ΕΣΡ να πάρει την πρωτοβουλία και να κάνει νέο διαγωνισμό, απάντησε:

"Να κάνει διαγωνισμό, ότι προβλέπει ο νόμος. Αλλά καταλαβαίνετε ότι θα είναι μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα διότι θα προαπαιτείται η συγκρότησή του, η εκκίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, εν πάση περιπτώσει λέω ότι σε αυτό το ενδεχόμενο επιστρέφουμε σε ένα status quo τηλεοπτικό το οποίο το ίδιο το συνταγματικό δικαστήριο έχει περιγράψει ως παράνομο".

Ο υπουργός προανήγγειλε την επαναφορά της τροπολογίας για την αναστολή λειτουργίας των καναλιών, που δεν έχουν λάβει άδεια, πριν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα και την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ακόμη ότι εφόσον το ΣτΕ αποφανθεί πως μόνο το  Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μπορεί να κάνει την αδειοδότηση των καναλιών θα επιστρέψουμε στο καθεστώς, που παραβίαζε την ρητή πρόνοια ότι για να υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να υπάρχει άδεια και πρόσθεσε: «Αυτό το καθεστώς των 27 χρόνων έχει την πτυχή της παραβίασης των δικαιωμάτων άλλων επιχειρηματιών που δεν είχαν την δυνατότητα να μπουν στην αγορά στην οποία κάποιοι με μια σκοτεινή διαδρομή εκκινούσαν με περιφερειακή άδεια η οποία τη νύχτα γινόταν πανελλαδικής εμβέλειας».

Παράλληλά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "με την στάση της έχει μπλοκάρει τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης¨", ενώ έκανε λόγο για έναν κυκεώνα των συμφερόντων που έπαιξαν τα ρέστα τους σε αυτή την ιστορία.