Απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Real FM.

«Πυρά δέχομαι, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα, δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν απολύτως δικαστή, δεν έχω κάνει τίποτα που θα μπορούσε να επηρεάσει το δικαστήριο» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Προσωπικά για το θέμα της συνταγματικότητας επιχειρηματολόγησα αναλυτικά στη Βουλή, έχω τον επιστημονικό πειρασμό και πάλι να αναφερθώ με επιχειρήματα στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, δεν το κάνω. Διαβάζω πράγματα που διαφωνώ, αλλά δεν μιλώ ακριβώς επειδή δεν θέλω ούτε στο ελάχιστο να επηρεάσω τη Δικαιοσύνη. Επίσης, δεν την επηρέασα με κανένα τρόπο όχι μόνο φανερό, ούτε καν υπόγειο με καμία επαφή.

Με αφορμή την πειθαρχική εξέταση για το θέμα των e-mail του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ίδιος είπε ότι δε θα μπορούσε να τη ζητήσει ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα, καθώς το σχετικό υλικό ήταν παράνομα αποκτηθέν. «Η αρχική πηγή ήταν αναμφίβολα αυτή, αλλά όταν ήταν αποκλειστικά αυτό το κείμενο που μπορούσε να αποτελέσει βάση μίας παρέμβασης, εγώ δεν είχα δυνατότητα να παρέμβω», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

Μετά τη γενίκευση των τοποθετήσεων απέναντι στο θέμα αυτό υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι μπορούσε να είχε συμβεί. Πρόσεξα δε το εξής, πρώτον η δική μου παραγγελία να είναι εμπιστευτική και πραγματικά δεν ευθύνομαι για τις διαρροές που επακολούθησαν -τις φοβόμουν αλλά πραγματικά ευχόμουν να μην υπάρξουν- και κατά δεύτερο, η δική μου παραγγελία να μην αναφέρεται στην ιδιωτική ζωή.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε πως δεν είναι σε θέση να κρίνει αν η απόφασή του βοήθησε ή έβλαψε πολιτικά την κυβέρνηση. «Το θέμα είναι περίπου χαοτικό, δεν ξέρω αν βοήθησε ή έβλαψε πολιτικά την κυβέρνηση αυτή η παρέμβαση. Ο λόγος, για τον οποίο την επιχείρησα ήταν ότι πίστευα ότι κατά νόμον πλέον, εφόσον είχα τη δυνατότητα από τις πολλές πηγές με τις οποίες είχε γίνει το γεγονός γνωστό, όφειλα να την κάνω», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.