current views are: 6

20 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση12:27

Μαλλιά κουβάρια Φάμελλος- Λοβέρδος για τις οροθετικές

Μια πλάγια αναφορά στην απόφαση σε παλαιότερη απόφαση δημοσίευσης των προσώπων οροθετικών γυναικών, ήταν ικανή να προκαλέσει ένταση στην εξεταστική επιτροπή που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την συνεδρίαση.

Δημοσίευση 12:27’

Μια πλάγια αναφορά στην απόφαση σε παλαιότερη απόφαση δημοσίευσης των προσώπων οροθετικών γυναικών, ήταν ικανή να προκαλέσει ένταση στην εξεταστική επιτροπή που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την συνεδρίαση.

Μια πλάγια αναφορά  σε παλαιότερη απόφαση δημοσίευσης των προσώπων οροθετικών γυναικών ήταν ικανή να προκαλέσει ένταση στην εξεταστική επιτροπή που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία των ερωτήσεων στον διευθύνπντα σύμβουλο του ΑΝΤ1 Στρατή Λιαρέλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε για δημοσιεύσεις προσωπικών δεδομένων. Τότε, το μέλος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, ρώτησε αν το να δίνει κανείς στη δημοσιότητα τα ονόματα των οροθετικών γυναικών είναι παραβίαση ή όχι των προσωπικών δεδομένων. Η αναφορά της ωστόσο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Λοβέρδου ο οποίος όντας εκείνη τη περίοδο υπουργός Υγείας, ένιωσε θιγμένος και ζήτησε το λόγο επί προσωπικού προκειμένου να απαντήσει.

Η αντίδραση του προέδρου κ. Φάμελλου ήταν αρχικώς αρνητική, λέγοντας πως δεν υφίσταται ζήτημα, όμως μετά από έντονες αντεγκλήσεις παραχώρησε το λόγο στο βουλευτή. Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για δική του απόφαση αλλά του Προέδρου της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, γεγονός που είχε επιβεβαιώσει- όπως είπε- και ο ίδιος στη Βουλή.

«Προσβάλλεται βάναυσα η τιμή και η υπόληψή μου», δήλωσε μέσα σε κλίμα φοβερής έντασης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Φάμελλο ν’ ανταπαντά: «O κ. Λοβέρδος δεν σέβεται την εξεταστική και δεν βλέπω το λόγο γιατί να σεβαστεί και η επιτροπή τον βουλευτή».

«Κύριε Πρόεδρε θέλω το λόγο! Κανένας συνάδελφος δεν θα δεχθεί να πάρει το λόγο πριν από μένα», επέμεινε ο κ. Λοβέρδος.

«Ο κ. Λοβέρδος αμφισβητεί τη λειτουργία του Προεδρείου, προσπαθεί να περάσει το δικό του και δεν πρέπει να περάσει στην εξεταστική αυτό. Σας έδωσα το λόγο, τεκμηριώσατε τη θέση σας δεν υπάρχει άλλο ζήτημα και δεν θέλω για ένα γινάτι να τινάξετε την επιτροπή στον αέρα. Μην το τραβήξετε άλλο», πρόσθεσε ο πρόεδρος για να λάβει την απάντηση από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Είμαι έτοιμος να μετάσχω σε απόπειρα εκτόνωσης. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια του παλιού ΣΥΡΙΖΑ να με συκοφαντήσει.


σχετικα αρθρα