Η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκή πορεία, τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης από το βήμα του Prodexpo - Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσία.

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «η αναζήτηση προοπτικών της ακίνητης περιουσίας είναι ευθύνη όλων, με το ελληνικό δημόσιο να κάνει προσπάθεια αναβάθμισης του τομέα της Δημόσιας ακίνητης περιουσίας».

«Το υπουργείο Οικονομικών θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του υπερταμείου για την υλοποίηση αποφάσεων», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε:

Το ΥΠΟΙΚ κινείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, ο νόμος 4336 δεδομένο πλαίσιο που καθορίζει πότε πρέπει να γίνει. Είμαστε μπροστά στα προαπαιτούμενα, δεν υπάρχει καθυστέρηση, το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και για τα κρυμμένα εισοδήματα. Το 2017 να προχωρήσουν στο κλείσιμο του κεφαλαίου των αντικειμενικών αξιών.

«Υπάρχει ανάγκη για σταθερό φορολογικό σύστημα, δίκαιο και αναπτυξιακό, ωστόσο η βάση των προβλημάτων είναι η χώρα μας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους. Αν δεν γίνει αυτό, κάθε προσπάθεια θα είναι μεσοπρόθεσμη. Το υπουργείο Οικονομικών ενδιαφερεται για ιδέες για επανένταξη στην πραγματική οικονομία, για χρήση και ανανέωση κτιρίων», σημείωσε ακόμη και ανέφερε πως «το ΥΠΟΙΚ αναμένει τις όποιες προτάσεις για το θέμα από την αγορά».