Ξεκάθαρο μήνυμα, τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις του ομίλου ANT1, σε περίπτωση που ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έστειλε από το βήμα της εξεταστικής επιτροπής, ο διευθύνοντας σύμβουλος του Ομίλου Στρατής Λιαρέλης

Όπως είπε, αν αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω. «Υπήρξε ένας αδειοδοτικός διαγωνισμός που κακώς έγινε τώρα και όχι νωρίτερα. Ο ANT1 θεωρεί ότι ο νόμος έχει συγκεκριμένα ζητήματα και παθογένειες. Ωστόσο όφειλε να συμμορφωθεί με το νόμο που ήταν συγκεκριμένος με συγκεκριμένο αριθμό αδειών και σε συγκεκριμένη διάρκεια», είπε ο κ. Λιαρέλης και πρόσθεσε: 

Σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του νόμου θεωρούμε ότι το τίμημα αυτό μπορεί να εξυπηρετηθεί. Η διοίκηση του ANT1 αξιολόγησε τα δεδομένα και την επένδυση 27 ετών σε αυτό το χώρο και μια δυναμική που μπορεί να υπάρξει στην οικονομία και έκανε την επιλογή του.

Πάντως, λίγο αργότερα, εκτίμησε πως αν ο διαγωνισμός καταπέσει θα μπορούσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να προχωρήσει σε νέο με τους δικούς του όρους.

Από εκεί και πέρα οι βουλευτές ρώτησαν τον δ/σ του σταθμού για το κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο που έλαβε ο ANT1 ύψους 180 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει παλαιότερες οφειλές του. 

Απαντώντας ο κ. Λιαρέλης είπε πως το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά έχοντας ως εγγύηση την ταινιοθήκη του σταθμού που έχει αποτιμηθεί στα 440 εκατ. ευρώ αλλά και το σήμα ύψους 60 εκατ. ευρώ, ενώ ενημέρωσε πως υπάρχει άλλο ένα δάνειο ύψους 24 εκατ. ευρώ από ξένη τράπεζα. 

Σημείωσε δε -μετά από σχετικές ερωτήσεις για την αρνητική καθαρή θέση του Ομίλου- πως ο ΑΝΤ1 έκανε ΑΜΚ ύψους 25 εκατ. ευρώ για την καλύψει. Σημείωσε δε πως η σύναψη του δανείου ήταν απαραίτητη και ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού nova της Βουλγαρίας, ύψους 600 εκατ. ευρώ γιατί υπήρχαν και άλλες δραστηριότητες του ομίλου σε περισσότερες από 14 χώρες του κόσμου.