Για δομικό ανασχηματισμό έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας πως στόχος είναι η ευέλικτη, η γρήγορη και η αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Όλγα Γεροβασίλη προανήγγειλε τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ όπως άφησε να εννοηθεί πρόκειται να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

«Πολλές φορές δημιουργούνται δυσλειτουργίες, οι οποίες δεν είναι κατ΄ανάγκη θέμα προσώπων», είπε και εξήγησε:

Έχουμε μπροστά μας το τεράστιο και σύγχρονο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, με ένα αδύναμο υπουργείο από πλευράς δομής. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης.

«Για να είναι αποτελεσματικό το κυβερνητικό σχήμα, πρέπει να λάβει υπόψιν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του προγράμματος», σημείωσε η κυρία Γεροβασίλη.

«Υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που θα συνυπολογίσει ο πρωθυπουργός σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, αλλά το πότε θα γίνει δεν θα το πω εγώ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ας μείνουμε σε αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός».

Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως «η πρώτη αξιολόγηση έχει κλείσει. Η δεύτερη αξιολόγηση, έτσι κι αλλιώς, έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς, για να πάμε παρακάτω» και πρόσθεσε:

Στρατηγικά, ακολουθούμε το στόχο να ρυθμιστεί αυτό, το ελληνικό χρέος αν δεν καταστεί μη βιώσιμο κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Σε μια μάχη, θα έχεις και οπισθοχωρήσεις, όταν είσαι μέσα σε μια διαπραγμάτευση. Θα χάσεις και μάχες. Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά την αξιολόγηση.

Σε ερώτηση για τον νόμο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «υπάρχει ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο, διαφωνίες ως προς τη διαδικασία μπορεί να υπάρχουν» και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια αντιπολίτευση, που μας αποδίδει χαρακτηρισμούς. Πρόκειται για αντιθεσμικούς χαρακτηρισμούς που βλάπτουν τη δημοκρατία». Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιχειρεί να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο και συμπλήρωσε: «πολλοί κούνησαν το δάχτυλο στη δικαιοσύνη, όχι εμείς. Ακούω καθημερινά παρεμβάσεις από στελέχη της ΝΔ, που δημιουργούν κλίμα. Ο λόγος της κυβέρνησης έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά».

Για την τροπολογία Παππά και τη διακοπή σήματος στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, είπε ότι αφενός δεν ήρθε η τροπολογία ως απειλή και αφετέρου δεν αποσύρθηκε, αλλά ανεστάλη. Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε πως η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει και όσους πλήρωσαν για τις άδειες. Πάντως, υποστήριξε, ότι όποια Βουλή νομοθετεί, οφείλει να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, εάν έρχονται σε αντίθεση με τους ψηφισμένους νόμους. Επανέλαβε πως για τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιθυμεί να είναι αποτέλεσμα διαλόγου, για να τονίσει ότι κινείται ένα ολόκληρο σύστημα που κουνάει το δάχτυλο στη Δικαιοσύνη, με στόχο αυτή η κυβέρνηση να "πέσει" πάση θυσία. 

Σε ερώτηση για την υπόθεση του δικαστικού λειτουργού και την παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης, αλλά και τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων του δικαστικού, απάντησε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε να ζητήσει την έρευνα για το εάν υπήρξε "εύνοια" με όχι επιθυμητό τρόπο, για να προαχθεί άλλος δικαστικός. Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε και έρευνα για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τού συγκεκριμένου δικαστή του ΣτΕ. Κατέληξε, πάντως, λέγοντας ότι «αυτό που γίνεται στη δημόσια σφαίρα για την πίεση στον δικαστικό κόσμο το θεωρώ πρωτόγνωρο και δεν εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Για το ενδεχόμενο εάν θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση στην περίπτωση που ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, η κ Γεροβασίλη εξέφρασε την άποψη ότι «ο κάθε νόμος παράγει ουσιαστικά και πολιτικά αποτελέσματα για όλους μας...Εάν υποθέσουμε ότι κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος γυρίζουμε αυτομάτως στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο κανείς δεν θέλει, αλλά η κυβέρνηση παραμένει στο δόγμα νόμος και τάξη» 

Σε άλλο σημείο, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι στην Ευρώπη η Σοσιαλδημοκρατία μετατοπίζεται από τις πολιτικές λιτότητας, ωστόσο κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει και στην Ελλάδα και γι' αυτόν τον λόγο η Σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας καταγράφει ιστορική συρρίκνωση.  Ερωτηθείσα για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν πρόκειται περί παλιού και καινούριου , πρόκειται περί πολιτικών επιλογών, ο κόσμος στήριξε στο παρελθόν, με μεγάλα ποσοστά, τη Σοσιαλδημοκρατία. Αυτοί οι ψηφοφόροι έφυγαν και στήριξαν τον ΣΥΡΖΑ, γι' αυτό και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ανάγκη έκφρασης του μεσαίου χώρου».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος, απάντησε πως η μέχρι στιγμής ενημέρωση φέρνει τον νυν γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα ως τον προτεινόμενο.