current views are: 5

21 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση09:10

Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη λειτουργία της Δημοκρατίας

«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση. Δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη

Δημοσίευση 09:10’

«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση. Δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη

«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση. Δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη λειτουργία της Δημοκρατίας», τόνισε ο Νίκος Παππάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, αναφερόμενος στις διασκέψεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον Real fm, το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει το καθεστώς της μη αδειοδότησης των καναλιών είναι αντισυνταγματικό.

Πάντως, όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς  «Θα μου προξενούσε έκπληξη, αν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα. Διότι έχουν γίνει αλλεπάλληλες διασκέψεις για να συζητηθεί, το αν θα συζητηθεί το θέμα». 

«Eμείς έχουμε ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό. Έχουμε αποδείξει ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει χρήματα, ότι υπήρχαν επενδυτές που ήθελαν να καταθέσουν τον οβολό τους, τους πολλούς οβολούς τους, και ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν έγινε για 27 χρόνια, ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει», επεσήμανε ο κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε πως θα υποχρεωθεί το δημόσιο να επιστρέψει τα χρήματα, που πλέον δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ανθρώπους τα έχουν ανάγκη, ενώ πρόσθεσε πως θα επιστρέψουμε αυτόματα στο καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει μη συνταγματικό.  

Σε ό,τι αφορά την επίμαχη τροπολογία, επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει και να προβεί σε βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή. Τόνισε όμως πως ο νόμος προβλέπει ότι οι μη αδειοδοτημένοι δεν μπορούν να εκπέμψουν. 

«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές, για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές συναινέσεις. Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο» πρόσθεσε. 

Στο ερώτημα αν μετανιώνει για κάτι, όπως για τον ορισμό του αριθμού των τεσσάρων αδειών, ο κ. Παππάς επέμεινε πως «η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». 

Επίσης κάνοντας την αυτοκριτική του, σχολίασε πως το λάθος που έγινε στον διαγωνισμό ήταν πως «θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για τους ανθρώπους που έμειναν τόσες μέρες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης , δεν είχαμε προετοιμαστεί για τόση μεγάλη διάρκεια»

 


σχετικα αρθρα