Εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση της πειθαρχικής έρευνας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Παρασκευόπουλος, δήλωσε υποχρεωμένος να ζητήσει τον έλεγχο με βάση τη νομιμότητα επικαλούμενος τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα. Όπως είπε είχε ήδη από το 2015 σχετικό έγγραφο από δικαστική πηγή, υπογραμμίζοντας πως από τη στιγμή που το θέμα πήρε δημοσιότητα από τον Τύπο και από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, διέταξε τον πειθαρχικό έλεγχο. «Στηρίχθηκα και σε άλλες πηγές όχι μόνο σε δημοσιεύματα.  Η θέση μου ήταν δύσκολη και πρόσεξα το κείμενο της παραγγελίας μου να είναι σαφές ότι δεν αναφέρεται στην προσωπική ζωή. Ήταν χρέος μου ήταν να κινηθώ όχι με σκοπιμότητα αλλά με βάση τη νομιμότητα», δήλωσε ο υπουργός, επιχειρώντας έτσι να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.

Στον αντίποδα ωστόσο ο ερωτώντας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» να λαμβάνονται υπόψη από τον υπουργό προϊόντων υποκλοπής που διακινούνται «κατά ωμή παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».