Για λύση του χρέους ή επερχόμενο Grexit έκανε λόγο ο βουλευτής Ηρακλείου του Σωκράτης Βαρδάκης,ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη

«Πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Εάν αποτύχει η Ε.Ε. και αυτή τη φορά, όπως απέτυχε και με το Brexit, πιστεύω ότι θα αρχίσουν να σπάνε και άλλοι κρίκοι», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν μια αρνητική απάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο ζήτημα του χρέους, επαναφέρει στο τραπέζι το Grexit, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι :

«Εγώ λέω την προσωπική μου άποψη, χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ. Εσείς βλέπετε κάτι άλλο, εάν αυτή τη στιγμή δεν γίνει απομείωση του χρέους; Εάν η Γερμανία δεν σταματήσει να παίζει το παιχνίδι που παίζει; Να χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο την Ελλάδα για τις γερμανικές εκλογές; Εάν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μετά από όλα αυτά τα πραγματικά σκληρά μέτρα που εμείς πήραμε, για να τηρήσουμε μια συμφωνία, για να είμαστε έντιμοι με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος; Υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την απομείωση του χρέους αυτή τη στιγμή ή τη μακροπρόθεσμη διευθέτηση του χρέους;»

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές, βάσει των οποίων, σε περίπτωση που η Ευρώπη αρνηθεί μια λύση για το ελληνικό χρέος, θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές, ο κ. Βαρδάκης είπε: «Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει στα σενάρια της κυβέρνησης, αλλά η άποψη μου είναι ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Όταν βρεθείς μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα, προβλέπεται και από το Σύνταγμα. Εύχομαι πραγματικά να μην βρεθούμε σε αυτό το σημείο».