current views are: 3

21 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση16:13

Μητσοτάκης: Εχθρός της νέας γενιάς ο Τσίπρας – Δεδομένη η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «εχθρό της νεολαίας», επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές εξαπέλυσε από το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δημοσίευση 16:13’

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «εχθρό της νεολαίας», επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές εξαπέλυσε από το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «εχθρό της νεολαίας», επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές εξαπέλυσε από το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε στους νέους μήνυμα συστράτευσης στους καλώντας τους για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να πάει η Ελλάδα μπροστά.

«Δεν είστε παιδιά του κομματικού σωλήνα», είπε απευθυνόμενος στους σύνεδρους της ΟΝΝΕΔΑ και συνέχισε: «Στο καθαρό σας βλέμμα βλέπω το μέλλον της Ελλάδας, την ελπίδα για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε».

ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔιτες η σημερινή Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα που σας αξίζει
Έχετε δικαίωμα στην εργασία, ανάπτυξη, παιδεία, σε μια καλύτερη δημοκρατία
Αυτά η σημερινή Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ σας τα στερεί και ψαλιδίζει τα όνειρά σας
Σας στερεί τις προϋποθέσεις να δημιουργήσετε και να προσφέρετε, για ένα καλύτερο μέλλον

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζει τις επιλογές σας και στραγγαλίζει τη νέα γενιά που είναι το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα αυτής της κυβέρνησης και τι ειρωνικό ο νεότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της νέας γενιάς γιατί κομίζει την πιο γερασμένη νοοτροπία», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό.

Όπως διερωτήθηκε δηκτικά: «ποιος πρωθυπουργός θα διόριζε υπουργούς σαν τον Μπαλτά και Φίλη που πήγανε την παιδεία 40 χρόνια πίσω», για να συνεχίσει: «Ο πλέον αναξιόπιστος». 

«Κάθε μέρα που παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία χάνονται ευκαιρίες για τη νέα γενιά και διαβρώνονται οι θεσμικοί αρμοί της δημοκρατίας», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν νοιάζεται για κανένα εκτός από τους «κρατικοδίαιτους συριζαίους», όπως είπε.

Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν νοιάζεται ούτε γι’ αυτούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό, λέγοντας ότι «δεν τους θέλουν πίσω γιατί θα αντιδράσουν και γι’ αυτό δεν εισάγει την πρότασή μας για ψήφο στους απόδημους Έλληνες».

Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη όποτε και αν γίνουν εκλογές, είπε στη συνέχεια.

«Γιατί καμιά κυβέρνηση δεν επιβίωσε με την νεολαία απέναντί της», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «αυτή η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να αργήσει». Και αυτό γιατί, όπως είπε, «όσο μένουν κρατάνε την δημιουργική Ελλάδα στην απομόνωση. Κρατούν τη νεολαία στο περιθώριο. Υπονομεύουν τις προοπτικές της νέας γενιάς για να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς πελάτες τους». 

«Γι’ αυτό σας καλώ να πάρετε τη χώρα στα χέρια σας», τους είπε και συνέχισε: «Σας καλώ να αντιστρέψετε τη διολίσθηση της Ελλάδας στη μιζέρια».

Όπως είπε «μόνο μέσα από την πολιτική της αλήθειας μπορεί να γίνει αυτό», σημειώνοντας ότι «η άγνοια δεν είναι ποτέ αρετή. Δεν είναι κουλ το θράσος της ασχετοσύνης».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο μεγάλο πρόβλημα της νέας γενιάς που είναι η ανεργία τονίζοντας ανάμεσα στ’ αλλά πως «η υποαπασχόληση, οι δουλειές με χαμηλές απολαβές και προοπτικές εξέλιξης, καθώς και αδυναμία πλήρους αξιοποίησης των ικανοτήτων τους, οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες νέων παιδιών στο εξωτερικό. «Η ‘’διαρροή εγκεφάλων’’, το Brain drain αποτελεί ένα κορυφαίο πρόβλημα, με οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας είναι η πρώτη και μεγαλύτερη πολιτική προτεραιότητά μας. Μπορούμε να την πετύχουμε. Με την αλλαγή του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου, με όρους έξυπνης εξειδίκευσης και καινοτομίας. Προάγουμε και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Ελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων. Με δομικές μεταρρυθμίσεις δημιουργούμε ένα φιλικό οικονομικό περιβάλλον και εξασφαλίζουμε γόνιμο έδαφος για επενδύσεις. Δίνουμε κυρίως στους νέους την προοπτική και τα κίνητρα να φτιάξουν την δική τους επιχείρηση. Να πάρουν ρίσκα. Να δουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Γιατί η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% προσπάθεια. Έτσι ξεμπλοκάρουμε τις μεγάλες δυνατότητες της οικονομίας μας. Έτσι δημιουργούμε νέες ευκαιρίες, νέες δουλειές. Σπάμε τα στεγανά της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης. Σπάμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Και πορευόμαστε με τόλμη προς το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε και ένα άλλο μήνυμα προς το εσωτερικό, με αιχμές για το παρελθόν, λέγοντας στους συνέδρους: «Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την μετάβαση στην πραγματικά ακηδεμόνευτη ΟΝΝΕΔ».

Δεν θέλω μόνο μια ΟΝΝΕΔ μόνο χειροκροτητών και πρόωρα γερασμένων πολιτικάντηδων, παραγόντων που συναλλάσσονται…
Αυτά τελειώσαν και δεν θα επιτρέψω και πάλι να εμφανιστούν, τόνισε.

Θέλω πείσμα, όραμα, πραγματική και όχι προσποιητή αντισυμβατικότητα

Θέλω η επόμενη ΚΟ της ΝΔ να είναι η νεότερη στην ιστορία της μεταπολίτευσης

Αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, τους είπε, ενώ τους κάλεσε να είναι ενεργοί σε προτάσεις και μέσα από τα social media.

 

 


σχετικα αρθρα