Το αυτονόητο θεσμικό του καθήκον έπραξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη  παρήγγειλε τόσο πειθαρχική έρευνα για το λεπτό ζήτημα της ανάδειξης δικαστικών όσο και ποινική διερεύνηση και σημείωσε: «Αυτό το έπραξε όταν η υπόθεση έγινε πάνδημα γνωστή, μετά από το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και τη σχετική ερώτηση βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση ασκεί, ως οφείλει, τα καθήκοντά της με πλήρη σεβασμό στη διάκριση των λειτουργιών και αρμοδιοτήτων, και του απαραβίαστου του ιδιωτικού βίου».

Από το στόχαστρο της κυβερνητικής εκπροσώπου δεν ξέφυγε η ΝΔ και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον για επηρεασμό της Δικαιοσύνης. «Το έπραξε όταν ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά Ανώτατου Δικαστικού από κομματική συνεδρίαση της ΝΔ. Το έπραξε όταν ο κ. Φορτσάκης από το βήμα της Βουλής στράφηκε κατά του ΣτΕ κάνοντας λόγο για «διακοπές των δικαστικών», «υπεράσπιση στενών συμφερόντων» και «αυτοκτονικές τάσεις». Το πράττει όταν ο κ. Μητσοτάκης οικειοποιείται και παραποιεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου να την εκμεταλλευτεί πολιτικά» υπογραμμίζει.

Καταλογίζει στη Ν.Δ. αποκλειστικότητα στην πρακτική των παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι στόχος τους είναι να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ώστε κάθε έκφραση ανεπιθύμητης σε εκείνους γνώμης, να θεωρείται προϊόν επηρεασμού.

«Πρόκειται για την τρίτη πράξη του απονενοημένου σχεδίου «αριστερής παρένθεσης». Αλλά όπως και στις προηγούμενες, δεν θα τους βγει. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή για μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται» λέει κλείνοντας.