current views are: 7

21 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση18:00

Reuters: Ο Τσίπρας σκέφτεται να βάλει στο περιθώριο υπουργούς για να μειώσει το χρέος

Το ενδεχόμενο να τεθούν στο περιθώριο υπουργοί που αντιτίθενται σε ιδιωτικοποιήσεις και που αποτελούν «εμπόδια» στην ελάφρυνση του χρέους από τους θεσμούς εξετάζει, σύμφωνα με το Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

Δημοσίευση 18:00’

Το ενδεχόμενο να τεθούν στο περιθώριο υπουργοί που αντιτίθενται σε ιδιωτικοποιήσεις και που αποτελούν «εμπόδια» στην ελάφρυνση του χρέους από τους θεσμούς εξετάζει, σύμφωνα με το Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

Το ενδεχόμενο να τεθούν στο περιθώριο υπουργοί που αντιτίθενται σε ιδιωτικοποιήσεις και που αποτελούν «εμπόδια» στην ελάφρυνση του χρέους από τους θεσμούς εξετάζει, σύμφωνα με το Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, που επικαλείται το Reuters, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτηςο οποίος αντιτίθεται σε ιδιωτικοποιήσεις – κλειδιά που απαιτούν οι θεσμοί, μεταξύ αυτών και την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ, είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν, αντίθετα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανασχηματισμός θα καταδείξει τις ευαίσθητες ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στην υιοθέτηση επώδυνων μεταρρυθμίσεων και την τόνωση των ποσοστών του «αριστερίστικου» ΣΥΡΙΖΑ που βαίνουν διαρκώς μειούμενα στις δημοσκοπήσεις. 

«Εξελέγη για πρώτη φορά πριν από 21 μήνες υποσχόμενος να βάλει τέλος σε χρόνια λιτότητας στην Ελλάδα, αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία λόγω της προοπτικής να εκδιωχθεί η χώρα από τη ζώνη του ευρώ συνεχίζοντας τις σκληρές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο ενός του τρίτου πακέτου διάσωσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

«Εάν ο Τσίπρας χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση» δήλωσε μία από τις πηγές, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αυτό το μήνα.

Ένας δεύτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο Τσίπρας έχει αρχίσει να σκέφτεται την κίνηση για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχει πάρει καμία οριστική απόφαση, ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος σχολίασε ότι ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται ευρύς, αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει τη δομή των υπουργείων.


σχετικα αρθρα