current views are: 8

22 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση06:01

Πως και γιατί κατέληξε η ΝΔ στη στρατηγική του αιφνιδιασμού

Το πρώτο αφορούσε τον αιφνιδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, από την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Δημοσίευση 06:01’
ΝΔ-κατα-ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο αφορούσε τον αιφνιδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, από την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Τη στρατηγική του αιφνιδιασμού επιλέγει να εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια χρονική συγκυρία, που το οποιοδήποτε γεγονός στην οικονομία ή στην καθημερινότητα μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης και να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Κεντρικός στόχος των γαλάζιων στελεχών είναι ο πρόεδρος της ΝΔ να προπορεύεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση, που όπως λένε, βρίσκεται σε αποδρομή και από τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχώς συρρικνώνεται.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η στρατηγική αυτή που προτάθηκε από την επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος με επικεφαλής τον σύμβουλο του προέδρου της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκο, έχει ήδη αποδώσει καρπούς, καθώς ένα πρώτο δυνατό στίγμα δόθηκε την εβδομάδα που πέρασε, με διπλό χτύπημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, ενώ to follow up ανέλαβαν να κάνουν με δημόσιες τοποθετήσεις όλα τα κορυφαία στελέχη της οδού Πειραιώς, όπως ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Λευτέρης Αυγενάκης.
 
Το πρώτο αφορούσε τον αιφνιδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, από την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. «Μέσα σε 24 ώρες οι μάσκες έπεσαν», σχολίαζε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να ψηφίσει την προτεινόμενη διάταξη που θα ανακούφιζε χιλιάδες πολίτες.
 
«Παρέπεμψε στις καλένδες μια λύση που όφειλε η ίδια να έχει από καιρό προκρίνει. Γκρέμισε το μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας», συμπλήρωνε ο ίδιος. Το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», βρίσκεται στο στόχαστρο της οδού Πειραιώς, καθώς αποτελούσε μέχρι χθες προνομιακό γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο όμως δεν δίστασε να μπει ο κ. Μητσοτάκης με την παρέμβασή του την περασμένη Τρίτη από το βήμα της Ολομέλειας, που αποτέλεσε τον δεύτερο αιφνιδιασμό που είχε σχεδιάσει το γαλάζιο επιτελείο απέναντι στην κυβέρνηση.
 
Στην συγκεκριμένη συζήτηση, όπου όπως υπενθύμιζαν τα γαλάζια στελέχη είχε «διαφημιστεί» από το Μέγαρο Μαξίμου η παρουσία Τσίπρα που τελικά επέλεξε τη φυγή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις προσωπικές επιθέσεις σε βάρος δικαστών του ΣτΕ, θέλησε να αγγίξει τη δημοκρατική ευαισθησία που διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό οι έλληνες πολίτες.
 
Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και διαχώρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τους πολίτες που εξαπατήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και τους ψήφισαν, με στόχο αυτών των αναφορών τη συσπείρωση της κοινωνίας γύρω από το κόμμα του και τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης που θα μεταφραστεί σε ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα υπέρ της ΝΔ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
 
Βασικό στοιχείο της γαλάζιας στρατηγικής, που επικεντρώνεται στη διεύρυνση της επιρροής της, είναι ο κ. Μητσοτάκης να μη συγκεντρώσει μόνο την αρνητική ψήφο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να λάβει τη θετική εντολή από τους πολίτες που πλέον τον εμπιστεύονται για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Άλλωστε, όπως τονίζουν από την οδό Πειραιώς, το αποτέλεσμα της οποιασδήποτε σύγκρισης με τον κ. Τσίπρα, είναι συντριπτικά υπέρ του προέδρου της ΝΔ.
 
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «κατάφερε» να μετατρέψει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που δημιούργησε σε πρόβλημα δημοκρατίας, τον έχει οδηγήσει στην απομόνωση. «Η εμμονή της κυβέρνησης σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσυνη, ώστε μέσω σε αρεστών σε αυτήν αποφάσεις να ελέγξει και το τηλεοπτικό τοπίο, την έχει εγκλωβίσει σε μια πολιτική τυφλής σύγκρουσης, σε απανωτά λάθη και τελικά σε περαιτέρω απομόνωση από τον ελληνικό λαό», σχολίαζαν οι ίδιοι.
 
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται, έλεγαν από τη ΝΔ και από τα όσα απίστευτα έγιναν στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα να «κατσαδιάζει» τα στελέχη του γιατί ψήφισαν «ενάντια στη βούλησή του» και το όλο σκηνικό να αποδεικνύει ότι το κυβερνών κόμμα έχει μπει σε φάση διαρκούς συρρίκνωσης και επιστροφής σε ένα τμήμα του αρχικού πυρήνα στελεχών του, της εποχής του 4%. «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται, η ΝΔ αιφνιδιάζει και διευρύνει την επιρροή της», σημείωναν χαρακτηριστικά από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη. 
 


σχετικα αρθρα