«Δεν ζητάμε εκλογές από “καπρίτσιο”», ανάφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως υποστηρίζει, το μεγάλο ζήτημα όμως είναι ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με συνολική κατάρρευση η χώρα:

Ήδη, όχι μόνο στην πραγματική οικονομία, η οποία σε πείσμα των αισιόδοξων διακηρύξεων «βουλιάζει» ολοένα και περισσότερο, αλλά και σε μία σειρά κρίσιμων τομέων, από το προσφυγικό/μεταναστευτικό μέχρι την κατάσταση στα νοσοκομεία και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα προβλήματα βαίνουν ραγδαίως επιδεινούμενα. Όσον αφορά το χρέος, φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας αναλώνει τεράστιο διαπραγματευτικό κεφάλαιο, σε ζήτημα που είναι μεν σημαντικό, αλλά όχι το μείζον υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αδιέξοδο στο οποίο βαδίζει η χώρα με αυτές τις τεράστιες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και με αυτά τα θηριώδη πλεονάσματα, θα έπρεπε να απασχολεί κυρίως την κυβέρνηση και τους εταίρους.

Αναφερόμενος στον νόμο Παππά, υποστηρίζει πως «ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση είναι ολισθηρός και θα την οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Σημειώνει ακόμη ότι η θέση της ΝΔ «πρώτα κατάργηση του νόμου και μετά σύσταση του ΕΣΡ» δεν είναι «εκβιασμός» και πως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος για την κατάργηση ενός αντισυνταγματικού νομοθετήματος.

Ερωτηθείς «τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ να κάνει δεκτές τις προσφυγές των καναλιών», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απαντά ότι σημαίνει «πως υπάρχουν δικαστές οι οποίοι αρνούνται να υποκύψουν σε πρωτόγνωρους εκβιασμούς».