Την αισιοδοξία του για ευνοϊκή κατάληξη στο θέμα των εργασιακών εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζει πως δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό, «το ΔΝΤ είναι αλήθεια ζητά άλλα πράγματα», «αλλά αυτά τα πράγματα τα έχουμε λήξει με τους Ευρωπαίους, έχει λήξει αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης, δεν επιστρέφουμε πίσω», επισημαίνει.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «δηλητηριώδες κλίμα γενικευμένης παραπληροφόρησης». Και εξηγεί ότι υπήρχε μια αναπροσαρμογή στις επικουρικές τον Ιούλιο, «που δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει σε ένα μήνα και σε κάθε ταμείο, η ίδια αναπροσαρμογή σε διαφορετική όμως κατηγορία συνταξιούχων, σε διαφορετικό πληθυσμό λαμβάνει χώρα». «Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου», σημειώνει.

Για τον υποκατώτατο μισθό αναφέρει ότι ήδη υπάρχει ένα θετικό κεκτημένο από αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ότι είναι αντίθετο στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη, «και επομένως ως θέμα που κείται εκτός της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα επιμείνω στη διαπραγμάτευση της Κυριακής να τεθεί εκτός».

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι εάν Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτός θα αλλάξει. Ο ίδιος απάντησε πως δεν θεωρεί αυτό το ενδεχόμενο πιθανό, αλλά σε περίπτωση που τελικά γίνει κάτι τέτοιο είναι «αυτονόητο» πως θα πρέπει να αλλάξει. «Κάθε φορά που έχουμε για οποιονδήποτε νόμο, όχι για το συγκεκριμένο, μια απόφαση περί αντισυνταγματικότητας πρέπει η κυβέρνηση και η Βουλή να εξετάσουν τι λέει το δικαστήριο και να θεραπεύσουν την συγκεκριμένη αντισυνταγματικότητα».