«Το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από αυτό της παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία», επεσήμανε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Μακεδονία, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνά, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνεται και η Νέα Δημοκρατία δυναμώνει όπως εξίσου βέβαιο, όμως, είναι πως χειροτερεύουν τα πράγματα για την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα. «Θα ήταν, λοιπόν, έσχατος κυνισμός να πούμε "άσε τη χώρα να καταρρεύσει στα χέρια τους", για να πάρουμε περισσότερες ψήφους. Τέτοιες αντιλήψεις δεν υπάρχουν σε μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη και δεν γίνονται ανεκτές από ένα υπεύθυνο πολιτικό ηγέτη, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης» λέει ο κ. Λαζαρίδης.

Για το θέμα του χρέους, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού υπογραμμίζει ότι «η λύση για το χρέος πάει μαζί με την αξιοπιστία, την οποία δεν διαθέτει αυτή η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας», επισημαίνει πως για τη ΝΔ το ζήτημα του χρέους είναι εθνικής σημασίας υπόθεση.

«Προφανώς και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στο χρέος και γι’ αυτό έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες θέσεις (επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής, μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά, χαμηλότερα επιτόκια). Την ίδια στιγμή, υπάρχει μία στάση της Ευρώπης η οποία δεν ήταν σωστή απέναντι στην Ελλάδα. Η παρέμβαση για το χρέος συνδέεται και με τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλά, συνδέεται και με κάτι ακόμα. Με τη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει και να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Αν η οικονομία δεν ανακάμψει, τα νούμερα για το χρέος δύσκολα θα βγουν. Αυτή είναι η σοβαρή προσέγγιση στο θέμα του χρέους. Το λέω γιατί ο κ. Τσίπρας, από την άλλη πλευρά, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό…» δηλώνει χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «η πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ για μια Συμφωνία Αλήθειας, για ένα οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, δημιουργεί ήδη ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία».