Προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά βάζει η Νέα Δημοκρατία ώστε να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

Σε ότι αφορά χαρακτηρισμούς, όπως «πρακτικές παρακράτους» που διατυπώθηκαν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπερθεματίζει λέγοντας ότι πρόκειται για «ιδιαίτερα ανησυχητικές και επικίνδυνες πρακτικές που επιβάλλουν σε κάθε πολίτη επαγρύπνηση» και ότι στην «κρίση της οικονομίας η κυβέρνηση προσθέτει και κρίση δημοκρατίας».

Για την άρνηση συναίνεσης της ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ δηλώνει ότι «είμαστε έτοιμοι να συναινέσουμε», με «αυτονόητη προϋπόθεση» ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο Παππά.

Ο κ. Κουμουτσάκος ερωτηθείς για τις «αποκαλύψεις Ολάντ», δηλώνει ότι μετά τις εκλογές θα συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή να ερευνήσει το ζήτημα, καθώς «μετά τις ομολογίες Βαρουφάκη και Γκάλμπρεϊθ τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως παραπέμπουν σε ”συνομωσίες και συνομώτες της δραχμής”».

Κατά τα άλλα ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει πως η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο σχέδιο για έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στην εφαρμογή του τρίπτυχου: λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, περισσότερες μεταρρυθμίσεις, όπου εστιάζει το πρόγραμμα της η ΝΔ για να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση, αποκλείει την πιθανότητα να απορριφθούν από τους δανειστές οι προτάσεις για φοροελαφρύνσεις ή πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς όπως υποστηρίζει η φοροεπιβάρυνση «είναι επιλογή της κυβέρνησης». Και επισημαίνει, ότι η ΝΔ μπορεί να εφαρμόσει αυτό το «συγκεκριμένο και κοστολογημένο μίγμα οικονομικής πολιτικής».