Ομαδικά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας αμετανόητος απέδειξε άλλη μια φορά ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Εμφανίστηκε απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που χειροτερεύει τη ζωή των πολιτών».

«Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρηση του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό “νόμο Παππά” και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε» σημείωσε η ΝΔ και πρόσθεσε:

Συκοφαντίες, ψέματα καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του υπουργού - καναλάρχη.  Η απολογία του δεν πείθει κανέναν. Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου. 

Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ. Τσίπρα και Παππά κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου και για ποιο λόγο;

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του τονίζει πως ο κ. Τσίπρας είναι απομονωμένος και προσπάθησε σήμερα να πείσει «τουλάχιστον το κόμμα του». «Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, τον αποκαλύπτει» τονίζει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

Ο κ. Τσίπρας επεχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση με κάθε είδους μεθοδεύσεις και όχι να ρυθμίσει το τοπίο των ΜΜΕ.

Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που συμφώνησε με τον Σόιμπλε το 2015 και τον Μάιο 2016 για να συζητηθεί το χρέος στην ουσία του μετά το 2018,και τώρα όλοι του το θυμίζουν.

Είναι πολύ αργά για αυτόν πια. Ο Ελληνικός λαός τον γνώρισε και τον εγκατέλειψε . Χωρίς επιστροφή.

Ο πρωθυπουργός σήμερα για άλλη μια φορά αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ.

«Τη μέρα που η κυβέρνηση ξεκινάει τη συζήτηση με τους «θεσμούς» για το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιλέγουν να αντιπαρατεθούν γύρω από το προσφιλές τους και ταυτόχρονα αποπροσανατολιστικό ζήτημα της διαπλοκής, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους στα αντεργατικά μέτρα του 3ου μνημονίου» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ.