Για «ακροδεξιό παραλήρημα» που «εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στη Χίο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο».

Την ίδια στιγμή, προστίθεται, «η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του '50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας».

Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του στη Χίο εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο για την οικονομία όσο και για το προσφυγικό, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς». Όπως είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «η μοναδική αλήθεια του Πρωθυπουργού ήταν αυτή που αφορούσε στο προσφυγικό».

«Η κυρία Τασία», είπε, «άνοιξε τα σύνορα και ακολούθησε όσα είδαμε». «Τους λέγαμε ότι από 75.000 μετανάστες που μπήκαν το 2014, ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Τελικά διαψευστήκαμε γιατί πέρασαν τα σύνορα 1,5 εκ. άνθρωποι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται», δήλωσε.

Στο μεταξύ, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε: «Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

Σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη «η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του».