current views are: 4

24 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση12:21

Μάρδας: Τον Δεκέμβριο σε ρότα ελάφρυνσης του χρέους

«Επιδιώκουμε τον Δεκέμβριο να έχουμε μπει σε διαδικασία μίας ρότας, που θα οδηγήσει στην ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Δημοσίευση 12:21’

«Επιδιώκουμε τον Δεκέμβριο να έχουμε μπει σε διαδικασία μίας ρότας, που θα οδηγήσει στην ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Επιδιώκουμε τον Δεκέμβριο να έχουμε μπει σε διαδικασία μίας ρότας, που θα οδηγήσει στην ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Όλα έχουν βρεθεί για τον Δεκέμβρη, έτσι ώστε να συζητηθούν. Η πρώτη σκέψη είναι ότι αν δεν υπήρχε κάποια πρόθεση για συζήτηση, θα κοβόταν όλη αυτή η ιστορία και θα σταματούσαμε στο 15%, το οποίο έχει αποφασιστεί, ότι η οποιαδήποτε ετήσια αποπληρωμή του χρέους δε μπορεί να ξεπερνά το 15% της συνολικής παραγωγής της χώρας, του ΑΕΠ» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Η προσπάθεια η δική μας είναι δεδομένη και σαφής και βέβαια περιμένουμε τι θα γίνει και από την πλευρά των εταίρων… ορισμένους τους έχουμε δίπλα μας», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι «όλη αυτή η ιστορία συνδέεται και με επικυρώσεις εθνικών κοινοβουλίων […] ως εκ τούτου αυτό είναι το οποίο προκαλεί τη μεγάλη συζήτηση, γιατί αν η όλη συζήτηση συνδεόταν με την παραδοσιακή λήψη αποφάσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει εισηγείται η Επιτροπή, αποφασίζει το Κοινοβούλιο και συναποφασίζει με το Συμβούλιο, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγών στη σύνθεση της κυβέρνησης ο κ. Μάρδας υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου «είχε ανακοινώσει ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει ένας απολογισμός του έργου της κυβέρνησης και αν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές, θα γίνουν κάποιες αλλαγές».

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών σημείωσε: «Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το οτιδήποτε, ως εκ τούτου θα δούμε πρώτα τι θα αποφασιστεί και μετά ό,τι είναι, διορθώνεται[…]. Αλίμονο αν κάθε απόφαση του ΣτΕ, έστω και σε ένα θέμα πολιτικό, οδηγούσε σε εκλογές». Υπενθύμισε ότι «οι νόμοι – πλαίσιο των πανεπιστημίων, πάρα πολλοί έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί, διορθώθηκαν και συνέχισαν να λειτουργούν και επιπλέον η αντισυνταγματικότητα έχει πολλά σημεία, όταν εξετάζεται, υπάρχουν θέματα διαδικαστικά, υπάρχουν θέματα ουσίας».

«Δε μπορούμε να συζητάμε με υποθέσεις, αλλά από την άλλη πλευρά ό,τι ζητήσει το ΣτΕ θα γίνει και αυτό το χάος, το οποίο υπάρχει, θα μπει σε μία τάξη έτσι ή αλλιώς» 


σχετικα αρθρα