Με θέματα της Δικαιοσύνης θα αρχίσουν σήμερα το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών. 

Θα ακολουθήσουν από τις 13:00 έως τις 14:00 συναντήσεις με αντικείμενο ενεργειακά – περιβαλλοντικά θέματα, ενώ από τις 14:00 έως τις 15:00 θα συζητηθούν θέματα δημόσιας διοίκησης.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο τραπέζι τέθηκαν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2016 και οι στόχοι του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017.

Σύμφωνα με πηγή, η οποία συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, αντικείμενο των διαβουλεύσεων αποτέλεσε η αξιολόγηση της επίτευξης του δημοσιονομικού αποτελέσματος για το 2016 - μετά την αναθεώρηση των στοιχείων της Eurostat για το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2015 - καθώς και οι τρόποι υλοποίησης των στόχων του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017.

Πράσινο φως για την υποδόση

Την ίδια ώρα, το ok από το Euro Working Group δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας για τη δόση των 1,7 δισ. ευρώ, που υπολείπονταν από τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης αφού πρώτα εξέτασαν τα ελληνικά στοιχεία, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, στη συνέχεια ενέκριναν την εκταμίευση των υπόλοιπων 1,7 δισ. ευρώ.

Το συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο συνεδριάζει την Τρίτη το πρωί στις Βρυξέλλες, αναμένεται να εγκρίνει και τυπικά την εκταμίευση του συνόλου των 2,8 δισ. ευρώ