current views are: 6

25 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση08:11

Σε αντίθετη κατεύθυνση ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα

Διαφορετικό δρόμο από τον Αλέξη Τσίπρα έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τον τρόπο που θα πολιτεύεται στο επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Δημοσίευση 08:11’

Διαφορετικό δρόμο από τον Αλέξη Τσίπρα έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τον τρόπο που θα πολιτεύεται στο επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Διαφορετικό δρόμο από τον Αλέξη Τσίπρα έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τον τρόπο που θα πολιτεύεται στο επόμενο κρίσιμο διάστημα. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να τραβήξει και να κάνει διακριτή μια διαχωριστική γραμμή από την τακτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, καθώς στόχος του είναι οι πολίτες να μην τον τοποθετούν στο ίδιο κάδρο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως να τον θεωρούν ως την εναλλακτική λύση που θα ενώσει τους Έλληνες, θα δημιουργήσει ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Το στίγμα αυτής της στρατηγικής επιλογής το έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ χθες από την Ελευσίνα, όπου σχολιάζοντας την πρόσφατη ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και την προσωπική επίθεση που δέχθηκε, ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν έχω καμία διάθεση να τον ακολουθήσω στον ολισθηρό κατήφορο τον οποίο έχει διαλέξει. Χρέος μου και χρέος της ΝΔ είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και να προτάξουμε ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με μεθοδικότητα, με συνέπεια και με προσήλωση στον τελικό στόχο».

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι όσο περνά ο καιρός ο κ. Τσίπρας θα εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στα αδιέξοδα, που όπως λένε, ο ίδιος δημιούργησε και θα καταφεύγει σε μια τεχνητή πόλωση, σε ένα ψεύτικο διχασμό, καθώς και σε μία ακραία ρητορική, προκειμένου να συσπειρώσει κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήδη συρρικνώνεται. «Αυτό δεν νομίζω ότι ταιριάζει στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου το οποίο περιμένουν οι πολίτες» σχολίαζε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, όπως εξηγούσε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και προσδιόρισε αυτές τις διαχωριστικές γραμμές λέγοντας πως «δεν υπάρχουν μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος αφετέρου». Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, όπως έλεγε σε συνομιλητές του, αντί να αναλώνεται σε ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις θα συνεχίσει την προσπάθειά του να επικοινωνήσει τη Συμφωνία Αλήθειας προς τους πολίτες, με τα κομμάτια της να ξεδιπλώνονται στις επόμενες ημέρες.

«Άλλοι προσπαθούν να ανασχηματίσουν τη μετριότητα και τη μιζέρια, εμείς σχεδιάζουμε το αύριο και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, με την επιστροφή στην κανονικότητα», σχολίαζε ο ίδιος συνεργάτης του. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και η τομεάρχης Ανάπτυξης Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου παρουσιάζουν σήμερα το πρωί τις προτάσεις της ΝΔ για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους απέναντι σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Λίγο αργότερα στις 13:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με Start Uppers, στο χώρο Found.ation, προκειμένου να δηλώσει τη στήριξή του στην καινοτομία, στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις νέες μορφές επιχειρηματικότητας. Παράλληλα χθες το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη για το ζήτημα του έργου του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, στην οποία συμμετείχαν ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και εκπρόσωποι της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


σχετικα αρθρα