Απάντηση στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και όσα υποστήριξε για το «μίνι νομοσχέδιο» επί εποχής Παπαδήμου έδωσε ο Μάκης Βορίδης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Παππάς είχε προκαλέσει τον πρώην υπουργό να δώσει εξηγήσεις για την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «υπήρχε επί κυβέρνησης Παπαδήμου μίνι νομοσχέδιο για διαγωνιστική διαδικασία και αδειοδότηση με εισηγητή υπουργό τον κ. Βορίδη το οποίο αποσύρθηκε κακήν κακώς. Θα ήταν δηλαδή πολύ ενδιαφέρον η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Βορίδης ο ίδιος να βγει να εξηγήσει γιατί αφού είχαν φτάσει στην Ολομέλεια προς ψήφιση αυτές οι διατάξεις, γιατί αποσύρθηκαν, ποια τηλέφωνα σηκώθηκαν, ποιος τους μίλησε, ποιος τους πίεσε, τι τελικά ήταν αυτό που τους επηρέασε και έκριναν ότι πρέπει τις διατάξεις να τις αποσύρουν».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο κ. Βορίδης τόνισε πως «το 2012 είχαμε αναλογική τηλεόραση και αποφάσιζε ο υπουργός Επικρατείας για το εύρος του φάσματος» και πρόσθεσε:

Υπήρχε η Digea, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία. Στην αναλογική τηλεόραση, ο υπουργός Επικρατείας ήταν αυτός που καθόριζε το εύρος του φάσματος, άρα και τον αριθμό των αδειών».

«Αλλά, στην αναλογική τηλεόραση, μια συχνότητα είναι μια θέση, στην ψηφιακή μια συχνότητα είναι πολλές θέσεις», διευκρίνισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος είναι εκείνος που πρέπει να ρυθμίζει την τηλ. αγορά και ποιος εγγυάται την πολυφωνία;

Αναφερόμενος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει σεβαστή από όλους».

«Όσο μένει η κυβέρνηση επιδεινώνεται η κατάσταση»

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «είναι η πιο καταστροφική κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ και αν δεν αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις η χώρα δεν θα βγει από την κρίση».

«Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση η κατάσταση επιδεινώνεται», ανέφερε και τόνισε ότι «για να ανακτήσουμε τη δημοσιονομική μας αυτονομία και να βγούμε από την εποπτεία, πρέπει να βγούμε στις αγορές και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν ιδιωτικές επενδύσεις για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη».

«Η κυβέρνηση με τις ιδεολογικές αντιλήψεις και τις ταξικές στοχεύσεις βουλιάζει τη χώρα», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.